Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vegyek fel hitelt autóvásárlásra?

Vegyek fel hitelt autóvásárlásra?

Figyelt kérdés

1,4 M-ért szeretnék venni egy használt autót. Első saját autóm lenne. Jelenleg van 1 M Ft készpénzem. Havonta ha nagyon muszáj lenne, kb 100 e-t tudnék félrerakni.

Tehát végül is 4 hónap alatt össze tudnám szedni az autó árát hitel nélkül is. (Átírásra megvan a pénzem.)

Nagyon szeretnék venni egy autót, de azért nincs rá égető szükségem. Szóval ezt a 4 hónapok valahogy csak kibírnám.

Vagy van a másik lehetőség, hogy hitelt veszek fel rá. Nem szívesen adósodnék el. Eddig soha nem vettem fel semmilyen hitelt. Nézegettem a kalkulátorokat. A legrövidebb futamidő is 12 hónap, amíg 35 e-t kéne törleszteni.

Ti mit csinálnátok?

2012. jún. 16. 18:37
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hát igen... ezért is nem akarok ennél az árnál lejjebb menni.

Ha sikerül alkudni az csak jó, persze. De azért nem akarom lejárni a lábamat és más idejét is rabolni olyan autók nézegetése miatt, amire nincs is pénzem.

Esetleg még az jutott eszembe, hogy 1-2 hónap múlva, amikor már komolyabban fogom nézegetni őket, ha találok egy olyat, amit tényleg érdemes megvenni, kompromisszumos megoldásként azt mondom (pl 1,4-es kialkudott vételár esetén), hogy 1,2M-t adok kp-ben és a többit két hónap alatt törlesztem. Amit természetesen szerződésbe is veszünk. Tehát nem egy banktól kérek kölcsön, hanem a tulajnak utalok kétszer még pénzt kamat nélkül.

Szerintem ezzel mindketten jól járnánk. Ez működhet? Szokás így?

2012. jún. 16. 21:18
 12/13 anonim ***** válasza:
Az a szokás, hogy kirakod a motorháztetőre azt az összeget, ami nálad van, tetszik, nem tetszik alapon. Nem a szalonban vagy, de ma már ott is lehet alkudozni. Válság van, nagyon sokan szabadulni akarnak a vastól. Valakinek éppen a lakhatásra kell a pénz, az autó árából! Uh ne akarjál részletezni.
2012. jún. 17. 06:39
 13/13 anonim ***** válasza:
Ja, és nem az ártól függ, az autó milyensége. Van egy ismerősöm, aki szintén ennyiért vett autót, és még egy fél misit rá kellett dobnia. Sajnos, ha szét van hajtva, az kívülről nem látszik...
2012. jún. 17. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!