Vegyek fel hitelt autóvásárlásra?
1,4 M-ért szeretnék venni egy használt autót. Első saját autóm lenne. Jelenleg van 1 M Ft készpénzem. Havonta ha nagyon muszáj lenne, kb 100 e-t tudnék félrerakni.
Tehát végül is 4 hónap alatt össze tudnám szedni az autó árát hitel nélkül is. (Átírásra megvan a pénzem.)
Nagyon szeretnék venni egy autót, de azért nincs rá égető szükségem. Szóval ezt a 4 hónapok valahogy csak kibírnám.
Vagy van a másik lehetőség, hogy hitelt veszek fel rá. Nem szívesen adósodnék el. Eddig soha nem vettem fel semmilyen hitelt. Nézegettem a kalkulátorokat. A legrövidebb futamidő is 12 hónap, amíg 35 e-t kéne törleszteni.
Ti mit csinálnátok?
Köszönöm a válaszokat.
Hát igen... ezért is nem akarok ennél az árnál lejjebb menni.
Ha sikerül alkudni az csak jó, persze. De azért nem akarom lejárni a lábamat és más idejét is rabolni olyan autók nézegetése miatt, amire nincs is pénzem.
Esetleg még az jutott eszembe, hogy 1-2 hónap múlva, amikor már komolyabban fogom nézegetni őket, ha találok egy olyat, amit tényleg érdemes megvenni, kompromisszumos megoldásként azt mondom (pl 1,4-es kialkudott vételár esetén), hogy 1,2M-t adok kp-ben és a többit két hónap alatt törlesztem. Amit természetesen szerződésbe is veszünk. Tehát nem egy banktól kérek kölcsön, hanem a tulajnak utalok kétszer még pénzt kamat nélkül.
Szerintem ezzel mindketten jól járnánk. Ez működhet? Szokás így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!