Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vegyek fel hitelt autóvásárlásra?

Vegyek fel hitelt autóvásárlásra?

Figyelt kérdés

1,4 M-ért szeretnék venni egy használt autót. Első saját autóm lenne. Jelenleg van 1 M Ft készpénzem. Havonta ha nagyon muszáj lenne, kb 100 e-t tudnék félrerakni.

Tehát végül is 4 hónap alatt össze tudnám szedni az autó árát hitel nélkül is. (Átírásra megvan a pénzem.)

Nagyon szeretnék venni egy autót, de azért nincs rá égető szükségem. Szóval ezt a 4 hónapok valahogy csak kibírnám.

Vagy van a másik lehetőség, hogy hitelt veszek fel rá. Nem szívesen adósodnék el. Eddig soha nem vettem fel semmilyen hitelt. Nézegettem a kalkulátorokat. A legrövidebb futamidő is 12 hónap, amíg 35 e-t kéne törleszteni.

Ti mit csinálnátok?

2012. jún. 16. 18:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én várnék 4 hónapot és akkor nem kell kamatokat fizetni.
2012. jún. 16. 18:41
 2/13 anonim ***** válasza:
Inkább spórolás! Gondolj bele 3ad annyi ideig tart mint a törlesztés, és nem verted magad adósságba. Számomra ez elsődleges szempont lenne. Nem lebeg Damoklész kardjaként a fejed felett a törlesztő, ha ne adj' Isten valamiért kevesebb lesz a fizud és nem tudod fizetni.
2012. jún. 16. 18:45
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én is efelé hajlok. Bár a kamat összesen 12 hónapra is csak ilyen 50e Ft körül van, ami az autó árához képest nem vészes.

Meg az is a bajom, hogy olyan jókat hirdetnek most, ahogy nézem a hasznaltauto.hu-t. Majd a fene megesz, hogy vajon mi lesz 4 hónap múlva?!

2012. jún. 16. 18:45
 4/13 A kérdező kommentje:

Neked is köszönöm. Hát igen, ez tart vissza engem is...

Végül is 4 hónap az nem olyan rengeteg idő.

2012. jún. 16. 18:47
 5/13 kiflitolvaj ***** válasza:
Az egy éves futamidő szerintem nem gáz, annyit be lehet vállalni, de persze, ha nem annyira égető a dolog, akkor inkább gyűjts még hozzá. 4 hónap múlva is lesznek jó autók.
2012. jún. 16. 18:48
 6/13 anonim ***** válasza:
Milyen verdát néztél ki?
2012. jún. 16. 19:12
 7/13 anonim ***** válasza:
Azt az 50 ezret inkább tankold bele :P
2012. jún. 16. 19:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Astra H
2012. jún. 16. 19:51
 9/13 anonim ***** válasza:
A használt autó árak, csak lefelé mennek. Amúgy meg, ha most elkezdesz nézelődni, talán 4 hónap múlva találsz is normálisat. Ez még az az árkategória, ahol nagyon könnyű egy lestrapáld darabot kifogni. Én a helyedben amit kinéztél 1.4 misiért, simán alkudnék belőle vagy 200-at. Válság van, sokan szabadulni akarnak a vastól, elég szép kedvezményeket lehet kicsikarni. Mondjuk bepróbálhatod, h ajánlasz érte annyit amennyid van, vesztenivalód nincsen. Nemrégen vettem autót, a kezdeti 350e, lement 200e-re. Alkudni tudni kell :)
2012. jún. 16. 20:06
 10/13 Főzős Laci ***** válasza:

Jól mondja az előttem szóló:igenis szemtelen ajánlatot kell tenni,mert most mindenki szabadulni akar vmitől,és odaadja annyiért is.Csak egy kicsit győzködni kell.

Másik fontos dolog,hogy most nagy a kínálat:nézz meg,próbálj ki sok autót.Amelyiket első szóra nem indítják,nem próbálhatod ki:azt hagyd a pi...ba!

Nem kell az első autót megvenni,csak mondd,hogy meggondolod.Nagy a kínálat,ez értünk van,nem pedig fordítva!

Ha 1.4-ért akarsz venni,akkor számíts rá,hogy ha nincs szerencséd,akár 200-300 ezret is rá kell áldoznod.Motor,fékek,olajak szűrők cseréje,és ami csak menetközben pl..egy hibakód megjelenésével derül ki.Én 3 hónapja vettem egy autót:790-ért,és már 350-et ráköltöttem.Szóval okosan!

2012. jún. 16. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!