Jogsi. : Tényleg van éjszakai gyakorlati vezetés, és országúti?
mi ezt úgy oldottuk meg, h lévén, h télen tanultam vezetni, így du. 4kor már sötét van, megvolt az esti vezetés :)
országúti vezetés vicces volt, elmentünk Gyál felé, az oktatóm meg nézegette a k.urvákat :) folyton lassítanom kellett, mert mindegyik csajt meg akarta nézni tüzetesen :D
egyébként az M3as kivezetőjén lehet autópályás vezetést gyakorolni.
Hogyne, ha 1 km-re tanulsz a sztrádától akkor biztosan ki lehet érni. Én most pl.: a BKV tanpályán a Zách utcában csináltam jogsit, onnan esélyed nincs úgy kimenni egy sztrádáig vagy országútig, hogy időd is maradjon vezetni.
A 2 x 55 (!) perc között pedig elvileg kötelező pihenő van - pl. a telephelyen. Ergo ha 10 percet akartam volna vezetni országúton vagy sztrádán akkor 15 percen belül kellett volna lennie sztrádának...
Annak nagy szerencséje van akinek csak egy kicsit is közelít a gyakorlat a leírtakhoz. Nekem nem volt éjszaka, nem volt hegyen-völgyön mit tudom én mi, nem volt autópálya, a C-nél még a felét sem mentünk a kifizettetnek. A B-nél (főleg) abból állt a gyakorlat, hogy én fuvarozom az oktatót a boltba a gyerekét az óviba, a feleségét a munkahelyére, stb.
Persze ekkor jön az, hogy ilyen üzemanyag árak mellett még 10 perc vezetés is veszteséges, DE akkor a tanár az iskolákban tartson csak 20 percet 45 perc helyett, a pék csomagoljon be csak 2 zsemlét az 5 helyett, a patikában csak fele annyi gyógyszert adjanak nekem mint amennyit kifizettem csak mert nekik is meg kell élni valamiből.
"Vidéket nem ismerem, de a fővárosban már csak azért sem forszírozzák az országútit, mert mire kijutnak a városból, meg aztán majd vissza, eltelik egy csomó idő az órából. Mire kiér, fordulhat vissza. Nem állítom, hogy így van, csak gondolom.
A válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad."
Párom vizsgabiztos, s kérdezteti, mi is a baj ezzel a válasszal.
Most tanulok vezetni! Vidéken.
Az én oktatóm, a téli csoportjának tart éjszakai vezetést. Azt hallottam viszont, hogy nyáron nem.
Ma voltam reggel 6-tól ráadásul országúton. Csúszott is rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!