Hova szereljem a pótkereket?
52ezer kilométer után az egyik gumit le kell cserélni.
A teljesen uj pótkereket hova célszerű felszerelni?
Kopás miatt kell lecserélni?
Mert akkor egy futómű beállítás nem ártana.
De az igaz, hogy célszerű párban cserélni őket.
50ezernél már eléggé kopott lehet az a gumi.
Annak a helyére tedd ami hibás.
Én személy szerint még nem láttam soha olyat,hogy valaki 1 új gumit vett volna a másik 3 használt mellé...
A pótkerék nem azért pótkerék,mert az egy 5. ugyanolyan kerék és bármelyik helyére felteheted...Csak arra szolgál,hogy amíg nincs megjavítva,vagy nincs új gumi,addog azon gurulj...Általában nem is ugyanolyan a minta,mint a gyáriak,pl ha 16-os alufelnivel veszed a kocsid újonnan,a pótkerék helyén nem egy 5. alufelni lesz.
És azzal sem értek egyet,hogy rakj fel 1 újat,majd hozzákopik a régihez...Mert addig a régi nem fog kopni,amíg az új is le nem kopik akkorára?Teljesen szimmetrikusnak kell lennie a kocsinak,ezért van az,hogy 1 tengelyen ugyanolyan gumiknak kell lennie.Szerintem ez a kopásra is értendő.Én 1 pár gumit vennék...
Meg tényleg,miért is kopott el az hamarabb?Folyton jobbra kanyarodtál?
Amúgy a gumi az autó egyik legfontosabb eleme.Azon,meg a féken nem érdemes spórolni...
2 különböző gumitól a fékút is megváltozhat,a vizes úton tapadás szintén...
Szóval vegyél 2 újat,azokat rakd előre,a kopott gumi kuka,a párja meg legyen pótkerék...
Jövőre a másik 2 helyett is újat kell majd venned úgyis...
"...le kell cserélni" Irtam, mert az a "dinnye" anyósom olyan brutálisan ment mellé egy útszegélynek, ami annyira kidörzsölte, hogy a vászon is látszik-
A pótkerék még az eredeti, de mivel annak az átmérője nagyobb mint a kopottaké, ezért a kérdés. A kidörzsölt pedig - szükség esetén - még elmegy az első gumisig, ha netán valamelyiket cserélni kellene.
Írd meg,milyen gumik vannak most fent és a pótkerék milyen?Az általában 4évszakos szokott lenni.Próbálkozhatsz 1 használt gumi vásárlásával is,ha találsz ugyanilyet!
Vagy vegyél 1 ugyanolyan új gumit,mint a pótkerék.Azokat előre rakod,a kimaradt gumi meg lesz a pótkerék.Felnik egyeznek?
19:45
A gk. ujkorában felszerelt gumikról van szó, ebből adódóan a felnik is azonosak.
Egyébként azt miből lehet megtudni, hogy a gumik négyévszakosak, vagy nyáriak?
Mint ahogy délután is írtam,ha pl alufelnivel veszed a kocsit újkorában,ahhoz nem olyan pótkereket kapsz...
Konkrét gumitípust kéne írni,pl goodyear eagle f1,vagy ilyesmi...Ebből kiderül,hogy nyári-téli-4évszak...
Viszont méretek is fontosak.185/60 R14...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!