Ha egy autót kereskedőtöl vásárolok, és később kiderülnek meg nem említett problémák akkor köteles visszavenni tőlem?
Amennyiben olyan autót veszek autókereskedésből ami a kereskedő tulajdonában van, és ő nem mond igazat az autó állapotáról, akkor köteles-e visszavenni az autót?
(A kérdés egyébként onnan ered, hogy élő példának voltam tanúja, hogy bizományos járművet nem köteles visszavenni...)
Nem.
A te felelősséged, hogy megtekintsd és kipróbáld az autót és ezek alapján döntesz hogy kell vagy nem.
Pl lakást sem vesznek vissza ha közben kiderül hogy hangosak a szomszédok.
Használt autó vásárlásnál kapu garancia van(amíg ki nem mész vele a kapun addig tart.).Mindegy ,hogy kereskedőtől vagy magánszemélytől veszel autót.
Egyszer én is belenyúltam egy rossz autóba.A kereskedő kinevetett mikor vissza akartam vinni a verdát.Ügyvédhez fordultam,de ő sem kecsegtetett semmi jóval,végül beletörődtem,hogy átvertek.Ez volt a tanulópénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!