Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson s51b: Gyanakszok a...

Simsonos3 kérdése:

Simson s51b: Gyanakszok a kuplungomra, hogy kicsit csúszik! Hogy tudom ezt leellenőrizni, hogy biztos a kuplung?

Figyelt kérdés

2012. jún. 7. 17:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Adj neki egy kis holtjátékot,ha még mindig úgy érzed hogy csak pörög de nem húz,akkor valószínűleg elélvezett a kuplungod
2012. jún. 7. 17:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Állj rá egy falra, rakd be egyesbe, engedd ki a kuplungot közepes gázzal. Ha lefullad, akkor nem csúszik, ha kiengedett kuplunggal forog a motor de nem kapar a kerék, akkor kezdheted kicserélni!
2012. jún. 7. 20:06
 3/8 anonim ***** válasza:
Vagy álló motornál tedd be egyesbe,és a kuplungot kiengedve kezdd el tolni a motort! Ha a hátsó kerék nem blokkol akkor sz*r a kuplungod!
2012. jún. 8. 09:56
 4/8 A kérdező kommentje:

Azt hogy érted, hogy : " Állj rá egy falra" ???

Tolva kiprobáltam és blokkol a kerék.

Sztenderre raktam és beraktam egyesbe, és behúzott kuplungal is el kezdett forogni a hátsó kerekem... Ez normális?

2012. jún. 8. 10:46
 5/8 anonim ***** válasza:
hát egy kicsit foroghat de ha nagyon forog nem emel ki a kuplung.amúgy úgy tudod leellenőrizni hogy ne b@zd el a kuplungot mégjobban mint a falas megoldásnál.csókoltatom azt aki ezt kitalálta....leveszed a deknit és ha a lemellák közt van hézad akkor elméletileg nem csúszhat ha összeérnek akkor már elég kopott nemárt cserélni
2012. jún. 8. 13:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem köszi! :)
2012. jún. 8. 14:57
 7/8 anonim ***** válasza:

A "falas módszer" működött már 30 éve is, nem csak nekem másnak is!

:)

Nem kell minden sz@rért széthúzgálni a motorokat! Egy kuplung csúszását meg lehet állapítani egy perc alatt!

A "falas módszernél" pedig az első kereket kell megtámasztani, hogy ne tudjon elindulni a motor. Ha sebességben kiengedett kuplungnál lefullad, akkor nem kell bolygatni!

2012. jún. 8. 21:51
 8/8 smitwesson ***** válasza:
Ja a falas módszer tényleg jó. Autónál is igy vagyis ehhez hasonlóan teszteljül a puklungot : Kézifék be 5.-be kb 2500F/p és leugrasz a puklungról, ha lassan fullad akkor szar ha eggyből megáll akkor jó. És pont!
2012. jún. 16. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!