Sokat fogyaszt az autóm?
Figyelt kérdés
Van egy 93 samara-m. Az volt vele a helyzet, hogy 7 liter benzinnel mentem 56 km-t; elvittem a szerelőhöz, aki cserélt benne membránt, mert átfolyt a benzin; azt mondta a benzin meg elpárolog szép lassan, mert emiatt magasan volt az olajszint, illetve folyékonyabb volt az átfolyt benzin miatt, de azt mondta nem kell cserélni; illetve még a karbulátoron állított; azt mondta szép jó állapotban van. Na most jön a lényeg: 6-7 liter benzinnel mentem 59 km-t. EZ nem lenne sok? Annak a tükrében is, hogy 6-7 alkalommal mentem vele, tehát nem egyszeri alkalomról van szó, és ugye az elején a szívató is rajta kell legyen kicsit, illetve a többszöri leállás miatt is. Mennyire számít hogy egy autó rövid vagy hosszú távon mennyit eszik, mennyinek kell lennie a különbségnek? Már tényleg nem tudom hova tenni a dolgot. Szeretnénk menni egy több száz kilóméteres útra, dehát nem akarom hogy a gatyám is rámenjen a benzinre. Jó kis autó ez amúgy; pénz nincs újabbra. A választ köszönöm. :)2012. máj. 31. 10:15
1/4 anonim válasza:
Ha hosszabb útra mész kevesebbet fogyaszt ez tény. Persze attól függ hogy mennyit váltasz útközben mennyire érinted a városokat milyen utakon haladsz gyorsforgalmi autópálya vagy sima közút amin azért lehet menni egy kicsit ez is számít. Másrészt ha sok benzin megy el akkor vizsgáltasd át a kipufogót mert ha összegyűlt benne a sok szemét meg minden akkor eldugulhat nem tud rendesen kipufogni jobban dolgozik a motor több benya megy el. Ez is lehet egy ok erre. Szerintem nézesd át alaposabban, megha elfogadsz egy tanácsot akkor 4-5 liternél több benzin legyen a kocsiban mint ahogyan azt kiszámolod mert sosem lehet tudni mikor kel kerülnöd az utat és még sok minden más. Tudom hogy drága a benzin és mindent ki kell számolni jobban, de ez csak egy felvetés volt.
2/4 A kérdező kommentje:
Azóta fogyaszt többet, hogy az oldalára lett fordítva (alvázjavítás miatt). Ja és igen, a kipufogó füstölt mint állat miután a talpára lett állítva, valami bele folyhatott, gondolom olaj, mert kékesen úgy füstölt vagy 10-15 kilóméter kellett hozzá, hogy ne csinálja, de majd meg fulladtam. De a szerelő ezt nem látta vagy nem gondolt erre??
2012. máj. 31. 10:36
3/4 Pj0tr válasza:
Oldalra fordítani alvázjavítás miatt?
Keress egy másik szerelőt. A hidraulikus kocsiemelő elég alapkellék kell, hogy legyen :S
4/4 anonim válasza:
Cserélj olajat, és húzasd ki a motort rendesen ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!