Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW 316i 1.6 (1999) VS Audi...

Én/2 kérdése:

BMW 316i 1.6 (1999) VS Audi TT coupe 1.8 (1999) Melyik mennyit fogyaszt (városon belül és kívül), mennyi a fenntartása, adók, stb?

Figyelt kérdés

2012. máj. 29. 06:14
 1/9 anonim ***** válasza:

A fogyasztás leginkább lábfüggő de sebességarányosan hatványozódik (pl. padlógázon akár a 30 litert is beveri bármelyik).

Átlag 10 literrel számolhatsz nyugodtan,8 liter alá meg csak úgy mehetsz ha a pedál és a talpad közé tojást teszel.

A fenntartás pedig az autó általános állapotától,hiszen nem mindegy milyen gazdái voltak előzőleg.

A súlyadó adott,a legkedvezőbb kfb. pedig a netrisk.hu-n keresendő.

Szerintem.

2012. máj. 29. 08:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Azért értem én, hogy béjemvé meg ajudi, de ne képzelődjünk már.... A legvandálabb vezetési stílus mellett sem lehet ezt a két gépet 16-18L fölé vinni (legyünk már észnél, 1.6-os benzinmotor!), de az a 18L is olyan már, hogy 4 emberrel megpakolva kell rallyzni padlógázzal....

Egy reális fogyasztása 8-10 liter vegyes között van átlagos vezetés mellett. Motorfékkel meg tojással a pedál alatt nyilván lehet kevesebb is, csak értelme nincs akkor ilyen autót venni.

A fenntartása attól függ mennyire volt előzőleg gondos tulaja illetve attól, hogy ami te itthon 144.000 km-es kocsiként veszel az 300 vagy 400 ezer km-t futott előtte Németben...

Ha rám hallgatsz német autót nem veszel itthon, csak németországba magánszemélytől.

2012. máj. 29. 08:38
 3/9 anonim ***** válasza:
30 literes fogyasztáshoz valami 4-8 literes benzintemető kell
2012. máj. 29. 10:56
 4/9 anonim ***** válasza:

Off:

Az első válaszoló úgy érti hogy hirtelen gyorsításnál padlógázon a pillanatnyi fogyasztás elérheti a 30 litert is, és valóban. (A régebbi BMW-knél van pillanatnyi fogyasztásmérő a fordulatszámmérő alatt, 30 literig van skálázva, és ha egy 730-asnak (E32) megpadlózod akkor simán kiakad)

Nekem átlagba egy E36 Compacttal (1.9-es Z3as motorral szerelt) 14,5 liter volt a legnagyobb átlagfogyasztásom, egy reptéren sikerült azt összehozni.

On: Az a BMW kb. 6-10 liter között fogyaszt, vezetési stílustól, forgalomtól, helyszíntől függően (érts: a 10 liter az hogy pesten mindenhol padlógáz-padlófék, a 6 liter pedig országúton, egyenletes tempóval). Az Audival nincs személyes tapasztalatom, gyári adatokat meg nem fogok írni, mert az mindenhol nagyrészt kamu.

De a BMW-ből nyugodtan vehetnél 2.0-és motorral szereltet is. Ezek az E36-osok másfél tonna körül szoktak lenni, tehát van benne anyag. A fogyasztással pedig jobban is kijöhetsz (nem kell annyira pörgetni a motort, és nem is erőlködik)

2012. máj. 29. 12:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Az, hogy a pillanatnyi fogyasztásmérő mit mutat az köszönőviszonyba sincs a tényleges fogyasztással. Nekem a 530-nál kb. minden gázadásnál kiakad, mégis sztrádán 6,5L-el járok.
2012. máj. 29. 12:11
 6/9 anonim ***** válasza:

"A legvandálabb vezetési stílus mellett sem lehet ezt a két gépet 16-18L fölé vinni (legyünk már észnél, 1.6-os benzinmotor!), de az a 18L is olyan már, hogy 4 emberrel megpakolva kell rallyzni padlógázzal....

"

4 személlyel padlógázzal rallyzva kihoztam egy 1.2-es G Astrából több mint 30 literes átlagot. XD

Városban szerintem számolhatja 10 literrel a 316i-t, nagy kasztni, gyenge motorral(kicsit pörgősebben hajtva). Szerintem is nézzen a kérdező inkább 320i-t, nem fog többet enni, viszont jobban megy.

2012. máj. 29. 13:35
 7/9 A kérdező kommentje:
És ha normális tulaja volt mindegyiknek, évente kb mennyire jön ki a szervízköltség? (korukból adódóan azért biztos lesz, még ha rendes gazdáktól is vannak)
2012. máj. 30. 20:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Audim nem volt, arról semmit nem tudok mondani. A BMW-k viszonylag ésszerű áron fenntarthatók, de azért ne Suzuki alkatrészárakkal számolj. Viszont a bömbit ilyen kis motorral nem venném meg, ezekbe kell legalább 130-140 LE, hogy menjenek is.
2012. máj. 31. 21:43
 9/9 anonim válasza:

316i 1997 saját mérés, 3 személy+csomag:

országút 7,5-7,8 /100KM.

város: 8,5/100 KM (1-3 személy)

Nem gyilkolva, kényelmes utazó sebességgel.

2012. jún. 22. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!