Létezik kemény tetős cabrió, összkerékhajtással?
A kemény tető sem véd meg semmitől, ha fejresel az ugyanúgy széttörik. Kabrióknál borulásos balesetnél az ütközést az A oszlop és az esetlegesen beépített bukókeret hivatott elnyelni. A keménytetőt csupán azért rakják előszerettel kabriókra, mert tartósabb anyag, ráadásul felhajtott tetővel kifejezetten hajaz a szép coupé formára az autó. De van hátránya is, hiszen csak néhány, modernebb rendszernél (pl. Peugeot CC) működik elektromosan a tető felhajtása, pár évvel ezelőtt még a luxus autókon (Ferrari, Porsche) is csak kézzel lehetett felhajtani a tetőt. Ez egy vászontető esetén annyit jelent, hogy kiszállsz és ráhajtod, max. fél perc. Keménytetőnél viszont órákat lehet szenvedni a csavarozással, illesztésekkel, pláne ha nem gyári, hanem utólagos keménytetőtről van szó (Honda S2000).
Hogy létezik-e ilyen autó? Az Audi TT-ből gyárilag volt coupé és roadster, de a roadsterhez biztosan létezik hardtop-átalakító kit: [link] . Más keménytetős, összkerekes autó nem jut eszembe.
Lánctalpas, de vicces gyerek vagy! Miért olyan barom ötlet egy összkerekes cabrió kemény tetővel?
Köszi a választ a második kommentelőnek! Természetesen én elektromos kemény tetőre gondoltam. Egyébként a Mercedes slk-ban már a 90-es években elektromos kemény tető volt!
Nekem legjobban az új 3-as bmw cabrio tetszik, csak azok hátsó kerék maghajtásúak, abból kéne egy xdrive-os. De úgy tudom olyan nincs. Az a4-es audiból van quattro, de az vászon tetős. Bár az elég jó áron már megvehető használtan, azon eléggé gondolkozok, egy 3.0 tdi quattro a4 cabrión.
Én egyet tudok...
Most trollkodok már egyet.
Parancsolj.. nyitható keménytető. "Mert vagy leveszed ,vagy nem! :P
Olyan összkerékmeghajtás hogy az mindenen átmegy.
És olyan szép színű mint egy igazi ferrari.
Audi Cross Cabriolet Quattro.
Ha jól látom, keménytetős kabrió, összkerékhajtással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!