Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik kemény tetős cabrió,...

Hagymásbab@ kérdése:

Létezik kemény tetős cabrió, összkerékhajtással?

Figyelt kérdés
A vászontetős az igazi cabrio, de azt nem tartom túl biztonságosnak. A hátsó kerékmeghajtás meg télen nem túl jó. Viszont ha a cabriózás élménye kell és egy egész évben biztonságosan használható autót szeretnék, akkor egy kemény tetős, összkerékmeghajtású cabrió szerintem ideális autó lenne.

2012. máj. 25. 10:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
És legyen lánctalpas, az extrém útviszonyok között nagyon jól jön!
2012. máj. 25. 12:03
 2/11 anonim ***** válasza:

A kemény tető sem véd meg semmitől, ha fejresel az ugyanúgy széttörik. Kabrióknál borulásos balesetnél az ütközést az A oszlop és az esetlegesen beépített bukókeret hivatott elnyelni. A keménytetőt csupán azért rakják előszerettel kabriókra, mert tartósabb anyag, ráadásul felhajtott tetővel kifejezetten hajaz a szép coupé formára az autó. De van hátránya is, hiszen csak néhány, modernebb rendszernél (pl. Peugeot CC) működik elektromosan a tető felhajtása, pár évvel ezelőtt még a luxus autókon (Ferrari, Porsche) is csak kézzel lehetett felhajtani a tetőt. Ez egy vászontető esetén annyit jelent, hogy kiszállsz és ráhajtod, max. fél perc. Keménytetőnél viszont órákat lehet szenvedni a csavarozással, illesztésekkel, pláne ha nem gyári, hanem utólagos keménytetőtről van szó (Honda S2000).

Hogy létezik-e ilyen autó? Az Audi TT-ből gyárilag volt coupé és roadster, de a roadsterhez biztosan létezik hardtop-átalakító kit: [link] . Más keménytetős, összkerekes autó nem jut eszembe.

2012. máj. 25. 12:37
 3/11 A kérdező kommentje:

Lánctalpas, de vicces gyerek vagy! Miért olyan barom ötlet egy összkerekes cabrió kemény tetővel?

Köszi a választ a második kommentelőnek! Természetesen én elektromos kemény tetőre gondoltam. Egyébként a Mercedes slk-ban már a 90-es években elektromos kemény tető volt!

Nekem legjobban az új 3-as bmw cabrio tetszik, csak azok hátsó kerék maghajtásúak, abból kéne egy xdrive-os. De úgy tudom olyan nincs. Az a4-es audiból van quattro, de az vászon tetős. Bár az elég jó áron már megvehető használtan, azon eléggé gondolkozok, egy 3.0 tdi quattro a4 cabrión.

2012. máj. 25. 13:23
 4/11 anonim ***** válasza:
Bocs, de sosem értettem ezt a hozzáállást. Kell egy nyári élményautó, de legyen keménytetős meg összkerekes, hogy télen is jó legyen. Ember, miért nem veszel egy élményautót nyárra, meg egy tél-kompatibiliset télre? Ezt a sz@rrágást... Mintha egy platós wrc-t akarnál, hogy indulhass vele versenyen, de a trágyát is el tudd hordani a disznók alól...
2012. máj. 25. 13:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Én meg az ilyen höbörgő hozzáállású embereket nem értettem soha! A véleményedet normális stílusban is lehet közölni. Nevezz szarrágónak, de nem óhajtok 2 autót fenntartani. Szerintem a kemény tetős cabriókat pont azért találták ki, hogy egész évben lehessen cabriót komfortosan használni.
2012. máj. 25. 13:33
 6/11 anonim ***** válasza:
Amúgy, ha nem ragaszkodsz annyira a keményvonalas-kabriókhoz, egy Jeep Wrangler, vagy hasonszőrű terepjáró pont neked való.
2012. máj. 25. 13:34
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát a Jeep Wranglernek nem sok köze van ahhoz az autóhoz amit én szeretnék. Egy sportos kabriót szeretnék kemény tetővel és lehetőleg 4 személyest. Összkerékmeghajtás már csak hab a tortán, de úgy tűnik olyan nem lesz. Ha terepjáró kéne, akkor szerintem g mercit vennék, használtan, valami diesel motorosat.
2012. máj. 25. 13:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig a kabriókat jó időben élményautózásra találták ki. Télen pedig garázsban állásra. Persze te tudod. Biztos van platós wrc is. Lánctalpas.
2012. máj. 25. 13:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Én egyet tudok...

Most trollkodok már egyet.

[link]

Parancsolj.. nyitható keménytető. "Mert vagy leveszed ,vagy nem! :P

Olyan összkerékmeghajtás hogy az mindenen átmegy.

És olyan szép színű mint egy igazi ferrari.

2012. máj. 25. 19:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Audi Cross Cabriolet Quattro.

Ha jól látom, keménytetős kabrió, összkerékhajtással.

2013. jan. 4. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!