Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményed a motorosokról?

Mi a véleményed a motorosokról?

Figyelt kérdés
2012. máj. 16. 14:40
1 2
 11/16 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
A kerékpáros az más téma, az esetek többségében nincs jogosítványuk, így fingjuk sincs a kreszről.
2012. máj. 16. 16:24
 12/16 anonim ***** válasza:
hát, aki kresz tudás nélkül közlekedik bicajjal, az eléggé veszélybe sodor másokat (és magát is). Láttam már ilyen darwini szelekció nyomát, nagyon nem volt vidám :(
2012. máj. 16. 16:26
 13/16 anonim ***** válasza:
ez kb olyan kérdés, mint ha azt mondod: "mi a véleményetek az emberekről?" :D
2012. máj. 16. 21:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdést vetettetek fel. Én mindhárom kategóriába sorolható vagyok. 12 évig verseny kerékpároztam egészen kis koromtól fogva. Rengeteg olyan helyzettel találkoztam, amiben bizony a bunkóság veszélyeztetett engem, vagy más közlekedőket, de volt olyan is, hogy valaki megijedt és a félelem miatt lett majdnem gond. Pl. ki akart kerülni valaki egy főúton mögötte egy kamion érkezett, de jöttek szemből és valószínű megijedt a szembejövőtől, vagy talán attól, hogy engem elsodor, ezért vészfékezett a személyautó és a kamion csikorgó kerekekkel éppen megállt a személyautó mögött, hajszálnyira mögöttem... Autósként, nem átlag teljesítményű autóval járva mindig figyeltem másokra, többek közt a motorosokra is, de sajnos ez nem általánosság Magyarországon.Rengeteg a figyelmetlen, udvariatlan, sőt kifejezetten arogáns és rosszindulatú vezető, de szerintem rosszabb a figyelmetlen ember. Ha valaki vezet, legyen az bármi, akkor vezessen és ne telefonálgasson, rádiót piszkálja, máson gondolkodjon, hanem figyeljen oda a forgalomra, autóra, vezetésre.

Motoron én szintén sportmotort vezetek, amivel szeretek is haladni, bár igyekszem úgy csinálni, hogy ezzel másokat és magamat minimálisan veszélyeztessem. Az aki egy vagy akár 30 motor előzése miatt karambolozik, kifejezetten figyelmetlen vezetőnek számít nálam. Ha fél és ezért gondja lesz, akkor inkább finoman lassítson le, vészvillogózzon és álljon meg az út szélén, senki nem fogja elítélni érte!Motorosként igyekszem figyelni és fenntartással elhaladni az autósok mellett, mert tudom, hogy lehetnek figyelmetlenek köztük. Németországban, mivel többnyire ott közlekedek én rengetegszer kerültem már olyan helyzetben, hogy sorban mentünk az autókkal kb. 140-150-el és akár még balról is elengedtem a motorost, amit sohasem hagytak köszönet nélkül! Magyarországon ez már kevésbé divat.

Tehát mindenki figyeljen oda a vezetésre, legyen az biciklivel, motorral, autóval, tehát odafigyelés és határozottság, hogy mások is tudják mire gondolunk.

NICO

2012. máj. 17. 02:15
 15/16 anonim ***** válasza:

Őszintén tisztellek, amiért figyelsz másokra.

De úgy gondolom, hogy Te sem ismered igazából a jelenséget, milyen amikor hirtelen elhúz melletted egy dübörgő motorosokból álló raj. Talán mert felső kategóriással közlekedsz :) Vagy már megszoktad, a saját motoros tapasztalatod révén. :)

Egyébként pedig ha igaz, hogy nem jó vezető az, akit egy pillanatra dekoncentrál a hirtelen robajló zaj + az, hogy többen húznak el mellette - akkor nem lenne jobb még inkább vigyázni?

Sok többé-kevésbé tapasztalatlan autós van az utakon, na meg a jobbaknak is lehet rossz napjuk.

Na mindegy. Mindenkinek szép és balesetmentes napot kívánok!

2012. máj. 17. 09:31
 16/16 anonim válasza:
Hirtelen robajló zaj?? Mire való akkor a tükör? Mert ha használod, látod, hogy jönnek és akkor már semmi meglepő dolog nincs az egészbe. Puszta figyelmetlenség vagy vezetéstechnikai probléma..
2012. júl. 8. 15:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!