Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerülne egy hivatalos...

Mennyibe kerülne egy hivatalos motorcsere?

Figyelt kérdés

Volna egy autó 1.26 millióért, 2.5-ös benzines van benne, én ezt sokallom, és szeretnék egy 1.6-ot, vagy 1.9-et 316i-ből vagy 318i-ből kioperálva. Mennyit ér az a 2494 köbcentis 170 lovas benzinmotor? Hirdetés szerint 110 ezret futott.

Ezt az egészet csak azért kérdeztem, mert lenne egy 318ci teljesen hivatalosan regadóval 1.5millióért.

2012. máj. 13. 21:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Motorcserét ha nem azonos típusra cseréled kb lehetetlen Mo-n lepapírozni. Olyat vegyél amiben nem kell majd kicserélned, egyébként mi bajod van a 325i-vel?
2012. máj. 13. 22:21
 2/6 A kérdező kommentje:
E46-ban akarom cserélni, és a donor motor is E46-ból jönne. A 325ci kicsit többet eszik, mint egy 316i, vagy 318i. Plussz erre még rájön hogy másfélszer erősebb. Mivel elég friss jogsival akarom venni szülői támogatással, így érthető hogy jobban féltenek egy 170 lovas géptől mint egy 120-astól.
2012. máj. 13. 22:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Az a 120 lóerő elég kevés egy másfél tonnás gépbe. Semmivel nem nehezebb kontrollálni egy 170lovasat mint egy 120lovasat, de dinamikusabb, és több tartalékod van ha kell.

Tudom, ezt a szüleid nem fogják megérteni. :D

A motorcserével az a baj hogy a motoron kívül elég sok minden cserés (hűtés, kábelkorbács is rossz esetben, vezérlés, stb), zt egyrészt ki kell fizetni, másrészt kell róla terc, műbizonylat, utána meg hatósági műszaki. Utána meg le kell papírozni, új forgalmi és törzskönyv, stb.

A végösszeg közelebb van az egymillióhoz mint a félhez (ha nincs fölötte), és még mindig beleköthetnek bármibe.

Szóval inkább vedd meg a 318-at, vagy a 325i-t, és rakass bele egy ECU- leszabályzást (meg lehet csinálni) ha a szüleid nagyon féltenek.

2012. máj. 13. 22:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Elírásokért bocsi, kicsit be vagyok whiskeyzve. :)
2012. máj. 13. 22:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Plusz az erőátvitel is kérdéses, mások a váltó és diffi áttételek, az megint plusz pénz,, nem is kevés, vagy nem lesz összehangolva a hajtáslánc. A 325 áttételei hosszabbak mint 316 vagy 318-é, romlana a gyorsulás és erőlködne a motor.
2012. máj. 13. 22:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaidat, akkor inkább nem motorcserézek, veszek komplett autót. Ment a zöld kéz!
2012. máj. 13. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!