Eredetiség vizsga motorcsere után és átírás előtt?
Ma megyek eredetiségvizsgára viszont van egy problémám!
Az előző tulajdonos motort cserélet az autóban és így nem tudom hogy átmegy-e eredetiség vizsgán?!
Ugyanolyan típusú motor lett beletéve és az eredeti motor is megvan hozzá (bár működésképtelen)!
Mi ilyenkor a teendő? Mivel nem az én hibámból adódik ez a probléma?!
1. Nem megy át, hacsak a forgalmiba nem jegyezték be.
2. Mivel más a motorszám, így nem vehetted volna meg, szóval igenis a te hibád.
3. Be kell jegyeztetni az új motort a forgalmiba és meg van oldva a probléma. Persze, ha annak megvannak a papírjai.
Szia!
Típus azonos motorcserét a lakhely szerint illetékes NKH-hoz (Nemzeti Közlekedési Hatóság) kell bejelentened. A beépítéshez nem kell átalakítási engedély, mivel azonos típusú a motor, most hirtelen nem tudom mennyi a pontos díja, de 1-2 ezer forint körül van. Annyi a teendőd, hogy a beépített motorral és a motor származását igazoló iratokkal becsattogsz, bejelentkezel, beadod a papírokat, egy szaki megnézi, kiállítják az igazolásokat és viszlát.
Eredetesig-vizsgálaton miért bukna meg? Ott a jármű azonosítóinak eredetiségét vizsgálják, tehát a gyári állapothoz képest van-e változás (szándékos beavatkozás, természetes elhasználódás stb.) Ha a származását iratokkal tudod igazolni akkor csak annyit fognak megállapítani, hogy a jármű azonosítóinak adattartama eltér a forgalmi és nyilvántartó adattartamától, de bűncselekmény gyanúja nem áll fenn. Utána is mehetsz az NKH-hoz, de javaslom hogy először ott kezdj majd utána az eredetiség-vizsgálat. Ebből tuti nem lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!