Most szeretnék egy új porschét venni melyik a jobb a cayman vagy a 911?
Értem. Szóval előre megkapod az örökségedet a szüleidtől, ezt pedig szépen lassan benzin formájában bele fogod csepegtetni egy autó tankjába. Te tudod.
Vagy a nagyszülői örökséget juttatod majd ilyen sorsra?
Nekem mindegy, csak látod, nem véletlenül mondják: fiatalság, bolondság.
Azt ugye tudod, hogy ha előre kapod az örökséget, akkor később a szüleid halálakor az égvilágon semmit sem fogsz kapni? Egy forintot sem, és tulajdonjogot sem az ingatlanoban.
Jó tanács, aztán vagy megfogadod, vagy nem, csak legalább gondolkozz el, a SAJÁT érdekedben.
Nem lenne ésszerűbb, ha egy kevésbé drága autót vennél? A maradékból meg mondju veszel egy lakást, azt ki lehet adni, ha még egy ideig a szüleiddel élsz majd. Abból lenne bevételed, sőt a lakást is karbantartaná valaki. Mondjuk kijönne belőle bőven egy átlagosnál kicsit jobb autó tankolása is. Ha még mindig maradna pénzed, akkor érdemes esetleg biztos lábakon álló részvényekbe fektetni. Azok után ugyanis osztalék jár, tehát nem tőzsdézésre gondolok. Tudod, mi az az osztalék? Egy szalmaszálat nem kellene keresztbetenned, és minden évben lenne jövedelmed. Ebből pl finanszírozhatnád a tanulmányaidat és/vagy szórakozásodat, ruháidat. Ráadásul így több lábon állsz. Persze azt feltételezve, hogy szüleinél fogsz lakni.
Nem jobb egy ilyen, viszonylag stabil jövőkép, mint pillanatnyi örömöt adó élvezetek hajhászása közben nyakára lépni egy örökségnek? Mert ha az elfogy, akkor nem fog ám senki sem adni... Ha pedig a Porschéban leszel kénytelen lakni, az már közel sem olyan menő, mint egy garázsból kiállni vele:)
Nem bántásból írom ezeket, remélem ezt érzed is. Nekem teljesen mindegy, mi fog történni veled elkövetkezendő életedben. Neked viszont remélem nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!