Kell nekem erre engedély?
Nem kell engedély, felszerelheted rá.
Én a BMW-m miatt tudom, enyém mezei BMW full M-Technik van rajta és az ilyet nem figyelik.
tutira nem kell rá, mert gyári kiegészítő az autóhoz.
És az optikai kiegészítőkre nem kell külön engedély, csak arra, ami a menettulajdonságot befolyásolja (ha nem az adott típusra készült konkrétan)
Nekem volt DTM szárnyam, csak kinőttem belőle, azzal se csesztettek, meg a sportdob miatt se.
Amúgy ha egy, az autódra specifikált "aftermarket" alkatrészt beszerelsz, aminek ugyebár van TÜV tanúsítványa, akkor az EU jogszabályoknak megfelelően NEM KELL a Mo.-on annyira emlegetett átépítési engedély. Ez csak az itthoni gyökér NKH (KPM) - rendőrség páros agyréme.
Ahhoz nem kell, mert gyári!!
TÜV engedély (ejtsd: tüf) egy Európában elfogadott szabvány cucc, ami azon dolgokhoz kell, melyek megváltoztatják nyilvánvalóan az autó menettulajdonságait (pl ültetőrugó, sportkormány -az a vezethetőséget befolyásolja-)
A TÜV engedélyt azt adják az "aftermarket" tuning cuccokhoz, ha minősített a cucc. Márpedig csak ilyet érdemes utángyártottban venni, mert a biztonságod és a rendszámod múlhat rajta.
De olyan optikai kiegészítőre, amivel gyárilag is szerelték az autót, csak más kivitelben/felszereltségben mint a tied, nem kell TÜV, meg semmi.
Azt felrakod/felrakatod szakszerűen és kész.
utángyártottra a tuning cuccot értem (pl egy FK márkájú ültetőrugó vagy egy MOMO sportkormány)
A chiptuningra, sportlégszűrőre nem kell, mert azt úgyse nézik :) de amúgy azokhoz meg nem is adnak.
Lényeg: az OPC szárnyra, amit az Opel gyári "tuningrészlege" gyárt, nem kell műbizonylat (szerintem még akkor se, ha egy Ladára akarnád feltenni, azon egyszerűen csak hülyén mutatna)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!