Nagyon durva első autónak olyan kocsit vennni, ami 8-10 L-t fogyaszt?
Párszor már leírtam, de akkor újra:
Évi durván 60-100 csak az hogy megvan az autó, és akkor még egy km-t sem mentél (biztosítás, súlyadó, vizsgáztatni).
Évi durván 30e az olyan kötelező kiadások, amiket nem illik megspórolni (olajcsere, szűrők, fékbetét, gumi, stb...).
Évi 10-et nyugodtan számolhatsz parkolódíjra, mosásra, pályadíjra, egyéb ilyesmikre.
Évi 10e km-es futástelj.el szoktak számolni, ez durván 100 tankolás.
8 literes fogyi -> 800*450 = 360.000 ft-ba lesz a benya egy év alatt.
Össz: 60+30+10+360 = 460e.
Tehét évente durván fél milla, vagyis havonta durván 50e. Persze ez egy átlagos számítás lehetnek tőle eltérések, de úgy ne vegyél autót hogy utána nincs pénzed tankolni, vagy 5 évig nem cserélsz olajat, mert annak semmi értelme sincsen.
Nekem hobbi autóm van, és bizony alig megyek vele, ezzel együtt évi durván 300-ba nekem is benne van a benya. Ezt persze nem egyszerre kell kifizetni, de attól még ennyi.
persze, az x5ösnek meg a swiftnek is.
hol élsz te, drágaszívem, csillagom?
minek neked 18 évesen egy akkora dögnagy kocsi? nem lesz hosszabb tőle a kukid, és a csajok többsége szívesebben kamatyol az ágyban mint a hátsó ülésen.
sok ember örül, ha a rendes 150 ezres fizuből fenn tud tartani egy alap astrát vagy focust, te meg diákmelóból akarsz egy batárral járkálni?
böszmeség lenne kidobni cirka másfél millát egy olyan verdára, amit utána nem bírsz tankolni...
#16-ra:
Persze, mindegyik autónak nagyjából havi 0 és 200e ft között van a fenntartási költsége...
A biztosítás, súlyadó, stb mind eleve az autó nagyságától (és még sok más paraméterétől) függ. A fogyi pedig meghatározza mennyit költesz majd tankolásra. Az egyes alkatrészek árai is eléggé szórnak, ami az egyikbe mondjuk 6e ft az a másikba simán lehet akár 30e is.
Nem terveztem hogy villogni szeretnék vele, nő vagyok :D
Nézegettem ezeket az alacsony fogyasztású kocsikat, de mindegyik bűnronda. Úgyanúgy néz ki mindegyik, ízléstelen, doboz forma, kis utastér, stb. Nem járkálnék túl sokat az autóval igazából, de ez a fenntartási költéség elé durva. Mindenesetre nekem kell egy olyan kocsi, vagy kéne ! A Ford Focus-ok tetszenek még nagyon, de hát annak a fogyasztása sem tér el túlságosan a Hyundai-étól..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!