Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor üzemmeleg valójában egy...

Mikor üzemmeleg valójában egy motor?

Figyelt kérdés
Gondolom,ha a vízhőfok éppen elérte a 80 fokot még közel sem az,de 10-15 km után már lehet "normálisan" használni?
2012. máj. 3. 14:13
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
90 fok körül elég meleg. 10-15km bőven elég :) Az öreg 750es ZXR-eknek kellett 6-7km minimum (!) a bemelegedéshez :-DD
2012. máj. 3. 16:33
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
az én autóm mostani időben kb 2-3 km után üzemi hőmérsékleten van
2012. máj. 3. 17:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Úh, bocsi :D Első vagyok... Motor... én erről a motorkerékpárra gondolok és nem egy autó motorjára :D
2012. máj. 3. 17:11
 4/7 A kérdező kommentje:
De jól gondoltad,én is motorkerékpárra gondoltam :D
2012. máj. 3. 17:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor semmi probléma a válaszommal :)
2012. máj. 3. 18:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mind az autó ,mind a motorkerékpárnál akkor beszélhetünk üzem melegről használatról,ha az olaj hőfok eléri a 80C fokot. Attól hogy meleg a vized az olaj nem fog olyan jól teljesíteni .
2012. máj. 3. 20:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó írja jól. Pl.: Van egy égi Swiftem, megyek vele úgy 3 km-et és már középen áll a mutató. Na kíváncsiságból megálltam, motorháztetőt felnyitottam és elkezdtem fogdosni a vízhűtés csöveit. Csak a hűtőhöz menő cső volt meleg. A termosztát még nem is nyitott. Tehát ennyit a mutatóról.

Én úgy tudom hogy az olaj akkor kezd el rendesen melegedni amikor a hűtővíz már üzemi hőfokon van.

Lehet hogy jobb lenne ha az autógyártók nem vízhőfokmérőt , hanem olajhőfokmérő órát szerelnének be gyárilag.

2012. máj. 4. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!