Rossz minőségű üzemanyagtól kopoghat a motor a kocsimban?
Szerintem hidrotőke lesz, és meg fog maradni tankolás után is, de ne legyen igazam. Az olajcserét megbízható helyen csinálták, vagy te magad végezted?
Azért csinálja melegen, mert olyankor az olaj hígabb, így könnyebben elszökik a hibás hidrotőkéből. Nekem is ugyanez volt a régi autómnál. Ott ráadásul ahogy fáradt az olaj, úgy lett egyre hangosabb. Onnan tudtam, hogy szar a Castrol Magnatec, hogy 3000 km után már zakatolt vele az autó.
Ha tankolás után is megmarad, akkor a következőket javaslom:
Bemelegítés után hajts meg rendesen az autód, hadd forogjon a motor. A legjobb talán egy hosszú autópályás menet lenne, ahol tartósan 3000 felett lenne a motorfordulat. Nem biztos, hogy használ, de próbának megteszi. Ha nem segít, a legközelebbi olajcsere előtt meg kell próbálni egy motormosó adalékot. Célszerű lehet az olajat valamivel a csereperiódus lejárta előtt cserélni, főleg ha sokat jársz rövid távokon, városban. Ha ezekután megmarad a hang, akkor vagy megtanulsz vele élni, vagy kicserélteted a hidrotőkéket, ami egy ilyen korú autónál már megfontolandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!