Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines fűkaszát csónakmotornak?

Benzines fűkaszát csónakmotornak?

Figyelt kérdés

Egy előző tipp alapján jutottam ide....

Megnéztem ezt a fűkaszás megoldást. Nem rossz.

Nézegettem a fűkaszákat is 20000-30000ft között már 3.5-48Le gépeket lehet kapni.

Most lehet hogy hülyeséget írok/kérdezek.

Ezeknek a motoroknak elég nagy a fordulatszáma kb8000-10000 és egy röpsúlyos kuplungszerkezettel adják át a hajtást a tengelyre amin a hajócsavar lenne. Én ebből azt szűrtem le hogy max fordulaton adja le a legnagyobb teljesítményt. Ez nem okozhat problémát, értem ez alatt a korai meghibásodást?

Mivel ha maxon hajtanám az a motornak nem tesz jót, ha meg "félgázon" akkor meg a kuplung ég le.

Javítsatok ha tévedek légyszi! Illetve ha van valakinek ezzel tapasztalata az megoszthatná.

Ja még egy.

A gyári motorok kb 1000 fordulattal mennek és a hajócsavar is arra van méretezve, a magasabb fordulathoz milyen hajócsavar lenne a megfelelő?

2012. ápr. 22. 19:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én olyat hallottam, hogy egy vízibiciklit alakítottak át egy rotakapával vagy fűnyírómotorral,de azért komolyabb átalakításokat végeztek rajta. Egy ideig én is terveztem, de egy ilyen úszó szappantartó 3 kilóba kerül..:S
2012. ápr. 24. 16:28
 12/12 karesz_76 válasza:

Ilyet készen lehet kapni, többnyire Orosz, Bulgár és Kínai weboldalakon.

[link]

Ez kb: 60.000 Ft

https://www.youtube.com/watch?v=pm199VZ6k6Y

https://www.youtube.com/watch?v=dmfSDUUpZkU

2017. jún. 22. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!