Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől fogyaszt ilyen sokat a...

Mitől fogyaszt ilyen sokat a kocsi?

Figyelt kérdés

sziasztok!

az lenne a kérdésem,hogy van egy 2001-es suzuki wagon r-em, városban nagyon jól fogyaszt, 4-5 liter körül. viszont autópályán szó szerint esik le a mutató.Itt a fogyasztása 12-14 liter. Mitől lehet ez?, válaszát előre is köszönöm,Angéla

2012. ápr. 21. 18:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A válasz a kis motorba rejlik és az autó hihetetlen rossz aerodinamikájában! 90km/h felett nem érzed úgy mintha betonfalba ütköznél? Nem a kocsinak van baja.
2012. ápr. 22. 03:09
 12/18 anonim ***** válasza:

Ja és reális 130km/h nál ez a fogyasztás..

Én előzgetve 1.6 os 6-7 litert fogyasztó aerodinamikusnak mondható primérámból tapostam márki 16 litert is. Ezt tudom ,mert mindíg csak rátankolós típus vagyok és pont 99km re szoktam járni anyósomékhoz. Egy kis erőlködő motor simán megehet ennél többet is. 50km/h nál nincs közel olyan légellenállása egy autónak mint 13km/h nál. A légellenállás négyzetesen nő a sebességgel. Volt már kocka meg áramvonalas autóm és hihetetlen különbséget érezni hogy fogja vissza a kockát a levegő nagy sebességnél. Ezért fogyaszt többet is a gép ugyanazon a sebességen. Ha egy régi 12 litert fogyasztó lada motort áttennénk egy lapos hegyes kaszniba 5-6 liternél az se fogyasztana többet hidd el ez tényleg ennyit jelent. Tapasztalatból mondom...

2012. ápr. 22. 03:20
 13/18 anonim ***** válasza:
wagon r... óriási légellenállás,gyakorlatilag egy formatervezés nélküli doboz,nem csoda h ennyit eszik,bár a városi 4-5 literhez képest gyanúsan sok.Telepakolod cementes zsákkal és üveghangon mész a pályán :) ???
2012. ápr. 22. 10:56
 14/18 anonim ***** válasza:

[link]

Átlag 7,1 jön ki többek mérései alapján. Azt reálisnak is tartom.

Még mindig úgy gondolom, a kérdező tévesen mért, az ő átlagja sem állhat távol ettől, csak a két szélső érték nem tűnik hitelesnek.

2012. ápr. 22. 11:24
 15/18 anonim ***** válasza:
Az utolsónál a pont,a PIROS PONT,arról nem is beszélve hogy a PIROS PÖTTYÖS AZ IGAZI.
2012. ápr. 22. 16:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Amúgy nem felejted el 5. be rakni :D
2012. ápr. 22. 21:59
 17/18 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek,megoldódott, kipufogó probléma volt. mégegszer köszönöm mindenkinek!

És nem felejtem el 5.-be tenni. és jól mértem, háromszor is, és lássunk csodát,most csak 8at eszik autópályán.

2012. máj. 2. 19:23
 18/18 anonim ***** válasza:
Angéééla...hát utolért...az a híííres ..szerelem...Angéla..Angéla...beleszédült mindeneeeed
2012. máj. 2. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!