Mitől fogyaszt ilyen sokat a kocsi?
sziasztok!
az lenne a kérdésem,hogy van egy 2001-es suzuki wagon r-em, városban nagyon jól fogyaszt, 4-5 liter körül. viszont autópályán szó szerint esik le a mutató.Itt a fogyasztása 12-14 liter. Mitől lehet ez?, válaszát előre is köszönöm,Angéla
Ja és reális 130km/h nál ez a fogyasztás..
Én előzgetve 1.6 os 6-7 litert fogyasztó aerodinamikusnak mondható primérámból tapostam márki 16 litert is. Ezt tudom ,mert mindíg csak rátankolós típus vagyok és pont 99km re szoktam járni anyósomékhoz. Egy kis erőlködő motor simán megehet ennél többet is. 50km/h nál nincs közel olyan légellenállása egy autónak mint 13km/h nál. A légellenállás négyzetesen nő a sebességgel. Volt már kocka meg áramvonalas autóm és hihetetlen különbséget érezni hogy fogja vissza a kockát a levegő nagy sebességnél. Ezért fogyaszt többet is a gép ugyanazon a sebességen. Ha egy régi 12 litert fogyasztó lada motort áttennénk egy lapos hegyes kaszniba 5-6 liternél az se fogyasztana többet hidd el ez tényleg ennyit jelent. Tapasztalatból mondom...
Átlag 7,1 jön ki többek mérései alapján. Azt reálisnak is tartom.
Még mindig úgy gondolom, a kérdező tévesen mért, az ő átlagja sem állhat távol ettől, csak a két szélső érték nem tűnik hitelesnek.
köszi mindenkinek,megoldódott, kipufogó probléma volt. mégegszer köszönöm mindenkinek!
És nem felejtem el 5.-be tenni. és jól mértem, háromszor is, és lássunk csodát,most csak 8at eszik autópályán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!