Milyen az, aki jól vezet?
" Milyen az, aki jól vezet? "
Hát mint én !
:)
(egyébként az emberek 90%-a azt hiszi,hogy ő nagyon jól vezet)
Én havi szinten 10.000-12.000km-t vezetek. Európában megyek egyik országból a másikba, sokat autópályán, de ha a lakhelyemen vagyok akkor a reptérre szállitok embereket igy rengeteget megyek városban is. Látok sok embert és sok fajta népet/vezetőt.
A taxisok zöme jó sofőr városon belül, mivel abban a közegben élnek.
Én pl. többnyire német autópályán, nagy sebességgel (180-200kmh) utazok napi 10-14 órát is akár egyedül, közben nem igazán van időm pihenőket tartani így csak a tankolás miatt állok meg. Fotnosnak tartom, hogy mindig az utat figyeljem, ne pakolásszak,sms-ezzek a kocsiban. Ami szintén elengedhetetlen, hogy TARTSAM A KÖVETÉSI TÁVOT!!! Több olyan baleset történt az orrom előtt, hogy 130-140 környékén ment a sor és hirtelen fékezni kellett és az előttem menő belerohant az ő előtte haladóba, én meg azért úsztam meg,mert tartottam a köv. távot.
a jó sofőrt röviden úgy jellemezném, hogy a vezetésre koncentrál,figyel, másokat ugyanannyira figyel mint saját magát, határozott, mindig látja az esetleges veszélyt az aktuális helyzetben. Higgadtan és meggondoltan cselekszik.
Én végigcsináltam vezetéstechnikai tréningeket is, rendszeresen járok gokartozni(havonta 2-szer), autóba születtem és nőttem fel. Mégis úgy gondolom, hogy ez az a tevékenység amit folyamatosan fog tanulni az ember.
Folyamatosan képben van, hogy mi történik körülötte. Előre gondolkodik. Határozottan, de higgadtan viselkedik. Dinamikus, felveszi a forgalom ritmusát.
Sokan azt hiszik, hogy attól vezet valaki jól mert minden KRESZ szabályt következetesen betart és 10km/h-val lassabban megy mint a megengedett. De ez hülyeség...
nem attol leszel jó sofőr mert mész 200 at , vagy cikcakozol köcsög modra a sorok közt és ragadsz a segébe a másiknak....
felismered a veszélyt, tempodat ugy választod ki helynek és időnek jó , felőség tudatban vagy te vezetsz te őlsz, és ha kell ki tud védeni azt a balesettet vagy veszélyheztet ami eléd kerult és ugy szálj ki kocsibol egyben vagy és kocsid is.
Ezt sikerült értelmezned?
Sajnállak! Nyakon felül nem lehetsz túlságosan erős:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!