Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen az, aki jól vezet?

Milyen az, aki jól vezet?

Figyelt kérdés
Vezethet-e jól egy ember, aki főként hosszútávokat megy, pl.: munkájából kifolyólag? Vagy inkább egy taxis, aki a városban?

2012. ápr. 21. 14:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Aki gyakran vezet és belekerül különböző szituációkba ahol azért kell ám a jó rutin meg minden más az elég jól vezet. De ugyan akkor az is okozhat balesetet vagy kerülhet bele aki már vagy 20-30 éve vezet szinte minden nap, tehát vannak dolgok amiket nem lehet elkerülni sajnos, ha erre gondolsz. Én rövidtávon vezetek sokat Egyik városból megyek a másikba kb 15 km utat teszek meg majdnem minden nap, igaz jól megy a vezetés ritkábban megyek hosszabb útra kb 3 órás útra is elszoktam indulni havi 1-2 alkalommal az is egész jól megy ha tartok legalább egy 10-15 perces pihenőt. Én elég sok bonyolult szituációba keveredtem már főleg nagyobb városokban ahol voltak elég bonyolult nem jól belátható kereszteződések több sávban meg minden ott azért jobban észnél kell lenni. De ha ezt valaki sokszor megjárja és pontosan tudja mikor mit hogyan kell csinálni akkor az azért tud ám jól vezetni.
2012. ápr. 21. 14:18
 2/13 anonim ***** válasza:

" Milyen az, aki jól vezet? "

Hát mint én !

:)

(egyébként az emberek 90%-a azt hiszi,hogy ő nagyon jól vezet)

2012. ápr. 21. 14:20
 3/13 anonim ***** válasza:
Határozott, de óvatos. Körültekintő, s felkészül mások szabálytalanságaira is.
2012. ápr. 21. 14:54
 4/13 anonim ***** válasza:
Az előbbi vagyok: természetesen mind a kettő vezethet jól, ha odafigyel arra, amit csinál, s tekintettel van a körülötte közlekedőkre is.
2012. ápr. 21. 14:55
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Én havi szinten 10.000-12.000km-t vezetek. Európában megyek egyik országból a másikba, sokat autópályán, de ha a lakhelyemen vagyok akkor a reptérre szállitok embereket igy rengeteget megyek városban is. Látok sok embert és sok fajta népet/vezetőt.

A taxisok zöme jó sofőr városon belül, mivel abban a közegben élnek.

Én pl. többnyire német autópályán, nagy sebességgel (180-200kmh) utazok napi 10-14 órát is akár egyedül, közben nem igazán van időm pihenőket tartani így csak a tankolás miatt állok meg. Fotnosnak tartom, hogy mindig az utat figyeljem, ne pakolásszak,sms-ezzek a kocsiban. Ami szintén elengedhetetlen, hogy TARTSAM A KÖVETÉSI TÁVOT!!! Több olyan baleset történt az orrom előtt, hogy 130-140 környékén ment a sor és hirtelen fékezni kellett és az előttem menő belerohant az ő előtte haladóba, én meg azért úsztam meg,mert tartottam a köv. távot.

a jó sofőrt röviden úgy jellemezném, hogy a vezetésre koncentrál,figyel, másokat ugyanannyira figyel mint saját magát, határozott, mindig látja az esetleges veszélyt az aktuális helyzetben. Higgadtan és meggondoltan cselekszik.

Én végigcsináltam vezetéstechnikai tréningeket is, rendszeresen járok gokartozni(havonta 2-szer), autóba születtem és nőttem fel. Mégis úgy gondolom, hogy ez az a tevékenység amit folyamatosan fog tanulni az ember.

2012. ápr. 21. 15:08
 6/13 anonim ***** válasza:
70%
Milyen az, aki jól vezet? Az olyan, hogy autóversenyző. Mi, földi halandók sehol nem vagyunk hozzájuk képest. Nem, még te sem, meg a haverod sem aki már ment 200-zal apuci béemvéjével. Tudod miért? Mert mi sosem találkozunk annyi "nemhétköznapi", veszélyes, balesetközeli helyzettel, mint egy profi versenyző. Nem alakul ki az a reflex, ami ahhoz szükséges, hogy tízből tízszer tökéletesen uraljuk az autót egy megszokottól eltérő szituációban.
2012. ápr. 21. 15:08
 7/13 anonim ***** válasza:

Folyamatosan képben van, hogy mi történik körülötte. Előre gondolkodik. Határozottan, de higgadtan viselkedik. Dinamikus, felveszi a forgalom ritmusát.

Sokan azt hiszik, hogy attól vezet valaki jól mert minden KRESZ szabályt következetesen betart és 10km/h-val lassabban megy mint a megengedett. De ez hülyeség...

2012. ápr. 21. 15:15
 8/13 anonim ***** válasza:
33%

nem attol leszel jó sofőr mert mész 200 at , vagy cikcakozol köcsög modra a sorok közt és ragadsz a segébe a másiknak....

felismered a veszélyt, tempodat ugy választod ki helynek és időnek jó , felőség tudatban vagy te vezetsz te őlsz, és ha kell ki tud védeni azt a balesettet vagy veszélyheztet ami eléd kerult és ugy szálj ki kocsibol egyben vagy és kocsid is.

2012. ápr. 21. 15:29
 9/13 anonim ***** válasza:

Ezt sikerült értelmezned?

Sajnállak! Nyakon felül nem lehetsz túlságosan erős:)

2012. ápr. 21. 15:34
 10/13 anonim ***** válasza:
Már nem az első ilyen "értelmes" hozzászólása!Szerintem valami betegsége van,vagy mi a nyavaja....:)
2012. ápr. 21. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!