Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért az autó kerekének...

Miért az autó kerekének vonalába teszik a csatornafedőket?

Figyelt kérdés
Azóta tűnt fel, mióta megtanultam vezetni. Nagyon sok úton (Budapestről beszélek) így van és utálom kerülgetni. Miért nem teszik a szélére?

2012. ápr. 20. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
Mert a szélén meg a busz kerekét ütné. Az egy kicsit nagyobb erőhatás és nembiztos, hogy kibírná szerencsétlen. Az én kérdésem inkább az lenne, miért nem lehet az úttal egy síkba építeni?
2012. ápr. 20. 21:47
 2/11 anonim ***** válasza:
66%

És miért nem lehet a tőlünk Nyugatra fekvő országok padkán/járdán elhelyezett csatornafedeleit lemásolni?

Magyarország, én így szeretlek.

2012. ápr. 20. 21:52
 3/11 A kérdező kommentje:
Erről olvastam már cikket, pont egy magyar találmányról. Egy olyan csatornafedő, ami mindig egy szintben van az úttal (a technológiát ne kérdezd). Már éreztem is néhányszor (mármint nem éreztem :D), talán Budafokon a Nagytétényi úton vannak ilyenek beépítve.
2012. ápr. 20. 21:53
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi olyan nehéz benne? Úgy öntik ki a csatornafedél tartóját, hogy egy síkban legyen vele. Az útba meg úgy építik be, hogy azzal is egy síkban legyen. Egy idő után úgyis a csatorna körül lévő aszfalt kezd majd kátyúsodni és az egész csatorna süllyedni, mert nem jól alapozzák.
2012. ápr. 20. 22:07
 5/11 Beviz Elek ***** válasza:
A kérdés teljesen jogos! Ilyennel én is találkoztam Fóton. Ha jobbról kikerülöm, akkor a jobb kerekeket szétrázza az út széle. Ha fölötte akarok átmenni, akkor a kocsi átlóg a szembesávba. Ha néha tesznek 1-1 ilyet, akkor elfogadom, de ezek végig egyvonalban mennek az úttal.
2012. ápr. 20. 22:31
 6/11 anonim ***** válasza:
56%
Inkább azt mondjátok meg hogy vidéken miért divat az hogy frissen leaszfaltoznak egy útszakaszt aztán pár hét, vagy esetleg hónap múlva közművesítenek?
2012. ápr. 20. 22:37
 7/11 anonim ***** válasza:

Célszerűbb lett volna az amcsikhoz és pár más nagyvároshoz hasonlóan a járda alatt elvezetni a közműveket ( akág alagutas rendszerben). Csak ők eleve úgy építették a nagyobb városokat, nekünk meg már itt álltak ~800 éve amikor elkezdődött a közművesítés...

Teljesen értelmetlen dolog az út alatt !HOSSZIRÁNYBAN! gázt, vizet, csatornát elvezetni. :)

2012. ápr. 20. 23:17
 8/11 anonim ***** válasza:

Ugyanazért, amiért először járdát építünk, utána parkosítunk, aztán csodálkozunk hogy az emberek kitapossák a füvet, mert semmi logika a járda vonalvezetésében.

Az ember meg nem fog 50 métert kerülni ha 10 métert kell átvágni a füvön és a buszmegállóban van...

2012. ápr. 21. 01:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, ahogy én tudom Hollandiában jobban csinálják. Először füvesítenek egy nagy területet valami gyengébb minőségű fűvel. Az emberek szépen kitapossák az ösvényeket, ezeket leaszfaltozzák, a többibe pedig normális füvet és növényeket telepítenek. Nekem tetszik az ötlet, és logikus is, nem értem miért nem lehet ezt itt is így csinálni:)
2012. ápr. 21. 12:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért zavar titeket a csatornafedő. A vezetésoktatóm mindig basztatott, hogy ne menjek bele a kanálisba, kerüljem ki. Már akkor sem értettem, hogy miért. Semmi nem történt, mikor rámentem. Majdnem 2 éve van jogsim és ugyanakkora ívben szarok rájuk, mint előtte. Simán rájuk megyek, engem nem izgatnak. Az autómnak sem lett kára belőle soha, mindig hibátlan értékeket mutat.
2012. ápr. 22. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!