Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogóban kontrasztrugót és...

Robogóban kontrasztrugót és görgőket cserélni bonyolult munka?

Figyelt kérdés

Abszolut szűz vagyok még motorszerelésben, de magam akarom megcsinálni, nem akarom szerelőhöz vinni. Milyen szerszámokat készítsek elő, s h kezdjek hozzá? Esetleg vki le tudná írni a menetét mindkét műveletnek? (típus: Malaguti F12)

Előre is köszönöm!

U.I. Tudom, youtubeon vannak videók a görgőcseréről, de jobb lenne ha vki le tudná irni, kontrasztrugóról pedig nem találtam, azt sem tudom, hol keressem.

2012. ápr. 18. 21:47
1 2
 11/11 anonim válasza:

Ennyi baromságot régen olvastam össze, mint itt írnak egyesek! :)

Az első válaszoló korekt, a 2 es katasztrófa, a 3-as pedig részben...

3-as:

Előszőr is, értem hogy leb****od a 2-es-t, mert a külső tárcsát ki akarja támasztani "valami fogóval, ez rendben is van, mivel (finoman szólva) azt nem szabad! de aztán olyan marhaságot írsz, ami üt mindent!

Mi az hogy a "tekercsekhez beékelsz egy csavarhúzót" ??? Normális vagy? Olyan kárt csinál ezzel magának, hogy az nem emberi! Ha megsérül akár egy picit is ott bent valami (tekercsek, vagy a jeladó) akkor jól bele kell nyúlnia a pénztárcájába, hogy menjen a motor, főleg ha nem valami Taiwani szart akar bele tenni!

Vagy egy oda való szerszámmal meg támasztod a berugó fogaskereket, vagy a másik oldalon a mágneskereken lévő menetes furatokba 3 csavart csavarsz be, (de nem nagyon, elég max fél centire, mert megsérülhetnek a tekercsek, vagy a gyujtás jeladó, és akkor ba**hatod) és ott támasztod ki a főtengelyt az elfordulás ellen. Ezzel nem csinálsz kárt semmiben!

2017. márc. 7. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!