Mi értelme van a belső keringetésnek a kocsiknál?
Nem vitatom, hogy ebben igazad van, de én ennek tudatában válaszoltam:
Kategória: Közlekedés > Autók, motorok
A kérdés
Mi értelme van a belső keringetésnek a kocsiknál?
:)
Túrórudi jól le lett pontozva ,pedig amit ír az igaz. A klíma nem fűt, a fűtés a kocsi a motor hulladékhőjét hasznosítja ,most ne menjünk bele speciális állófűtésekbe, meg néhány dízel elektromos rásegítő fűtőszálába...A klímát be lehet kapcsolni fűtés közben is az igaz,ilyenkor szárítja a levegőt és elkeveredik a hideg és a meleg levegő,ami két külön rendszeren "készül" Persze az egész hobelebancot el lehet takarni egy digitális kijelzővel ahol beállítod a 20fokot ,de attól még a háttérben két rendszer dolgozik össze.
A belső keringetés leginkább a külső büdi és szennyezés kizárására van kitalálva.
Nyugodtan benyújthatod, ahogy az előtted válaszoló is írta, a kevesebb hulladékhőt termelő közvetlen befecskendezésű dízeleknél általában elektromosan, ritkábban egy különálló, gázolajjal működő kályhával segítenek szükség esetén a fűtésre.
A VW pl. megoldotta ezt 3 darab víztére csavart izzítógyertyával. :)
OFF
Egyébként milyen elven működik ez a reverzálható klíma?
A normál klíma/hűtőgép működési elvével tisztában vagyok, ebből adódóan a belső elpárologtató sosem fog hőt leadni, azt kint, a kondenzátoron adja le cseppfolyósításkor, az viszont bajosan kerülne az utastérbe a hő hasznosítására.
off
Turorudi: ha erted a mukodeset es lattal is ilyet kozelrol akkor tudod hogy a jarmuklimakban parologtato es a radiator kozott "csak" az elparologtato szelep a kulonbseg, illetve a gaz berkezesi sorrendeje. ha ezt atvarialod maris megfordul a folyamat. Lehet bonyolult elso elgondolasra, de szerintem eletszeru...
Es igen az allofutes mar regi talalmany foleg a diesel teherautoknal, az alaktromos verziot mar a villanybojler megjelenesekor hasznaltak az IFA korszakban( a futoszalat pont befert a vizter lezarodugojan). Ugyhogy sok uj nincs a nap alatt csak annak harangozzak be.
Emberek ekkora marhaságot ennyi hsz. ben erőltetni,hogy az autóklima nem tud melegiteni!?
Szerintem csak a tiéd nem tud fűteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!