Hosszú távra melyiket vennéd? Főként 1 személynek városba 2004-es daewoo matiz jó állapotú 54 ezret futott 650-ért vagy fiat panda 2004 szintén jó állapotú 57-ezret futott 780-ért
Egyiket sem.
De ha már mindenképp a kettő közül kell választani, akkor a fiat.
Nekem anno volt matizom. SOHA TÖBBET olyan retket nem akarnék meglátni a portámon!!!
Örülök,hogy mindenki ellenzi a kisautókat,de azért nem kell lenézni őket!Szerintem elég sok Matiz szaladgál az utakon,nem azért,mert undorító,használhatatlan sz@r autó.
A családban is van 1.Ezt is olcsó szervizeltetni.Sokat elketyeg hiba nélkül.Mi megvettük a miénket 80ezer km-el,40ezerért mindent kicseréltek rajta,szíjak,vízpumpa,görgő,olaj,összes szűrő,hűtővíz,minden.Első fék is vagy 20ezer bele kompletten tárcsa-betét.Szóval ha ezeket kicseréled,olajcserén kívül nem kell rá költeni jópárezer km-ig.Városban azért ezzel is meg lehet ám etetni a 8 litert,ha lámpától lámpáig megy az ember padlógázon.De ha óvatoskodsz,akkor 7, 7-alá lehet menni vele fogyasztásban.4 ajtós,de mivel egyedül vagy,nem számít,de azért könnyebb ajtón keresztül pakolni a csomagokat,mint ülés előrehajt,bemász hátra,stb.
Szóval én ajánlom a Matizt.Ha ennyit szánsz rá,lehet kapsz egy 1.0 motorosat,ami nem eszik többet a 0.8-asnál.Ráadásul ha klímásat is talász,az 1.0 virgoncabb klímával,a 0.8 csak cammogni fog.
Törésteszt szerintem lényegtelen,a Matizt is megcsinálták úgy,hogy városban ütközésnél nem lesz semmi bajod.
"Törésteszt szerintem lényegtelen,a Matizt is megcsinálták úgy,hogy városban ütközésnél nem lesz semmi bajod."
Most ezt komolyan mondod? Mondhat ép eszű ember ilyen baromságot? Soha semmilyen körülmények közt nem lényegtelen a törésteszt, és soha semmilyen autónál nem mondhatod azt, hogy "nem lesz semmi bajod". 50-el egymásnak szembejövő autóknál szerinted nem lesz baja egy Matizosnak? Na ne nevettess! Még egy komolyabb autónál is necces már ez a sebesség.
Az autó biztonsága igenis fontos, és mindeni az anyagi lehetőségeihez mérten válassza a lehető legbiztonságosabb autót, mert az élete múlhat rajta!
De akkor meg ne kisautót vegyen,ha mindenképpen túl akarja élni!
Amúgy nézz meg egy matiz töréstesztet a youtubon,nem vészesebb 1 opelcorsánál.Suzuki swiftnél meg szerintem simán jobb.
De most kérdem én,ha ütközik egy 5 csillagos töréstesztű 2012-es kisautó meg egy 1970-es kereklámpás merci,melyikük marad ott?Hiába jó a töréstesztje 1 kisautónak,ha egy kétszerakkora autóval találkozik...
El kell, hogy keserítselek:
http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY
Egy új kisautó sokkal biztonságosabb, mint egy öreg nagy. És hidd el, hogy egy C Corsának nagyságrendekkel jobb a töréstesztje, mint egy Matiznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!