Hogy a túróba tud_valaki egy 3-4 éves autóba 150-200e km-t belerakni?
Céges autónál megértem. De egy magánszemély hogyan? Elég sok ilyen korú autót hirdetnek ennyi km-rel.
Ez azt jelenti, hogy az év minden napján hétvégén és ünnepnapokon is, még karácsonykor is 130-140 km-t kell belepakolni. Ezt hogy? :S
A taxi, áruszállító az megint inkább "céges" autó.
Ha leszámítjuk az ünnepnapokat és a hétvégéket és pár hét szabadságot, akkor durván 220 km-t kell menni vele minden munkanapon.
Ha 6 literes fogyasztással számolunk csak, az havi majdnem 120eFt csak üzemanyagra. Elég jól fizethet az a vidéki, külföldi munka, ha valaki ezt megengedheti... az időről nem is beszélve.
És tényleg nem egy-két ilyen autót hirdetnek. Jelentős részük ilyen.
Tesóm Szegeden lakik, sajnos csak Kecskeméten kapott munkát. 87 km, oda-vissza 174 x 22 munkanappal.
Ez négy év alatt 183 744 km.
Persze reméljük idővel talál közelebb is munkát.
15:02!
A tesód ezt hogy győzi fizetni?
Én pécsi vagyok és csak Budapesten kaptam munkát. Kapok valamennyi hozzájárulást az üzemanyaghoz, de így is esélytelen, hogy naponta hazajárkáljak. A havi fizetésem nem lenne rá elég.
Az üzletemberek megint a másik kategória szerintem. Nem hiszem, hogy a saját privát fizetésükből utaznak munkaügyben.
Hát, nem tudom, de biztos nehezen. De azért kijönnek. Nem tudom mennyi a tesóm fizetése, de nem lehet rossz szerintem. Úgy tudom valamennyi benzintámogatást kap a cégtől, (a Mercedes-gyárról van szó egyébként), és 2 kollégája is van, akik szintén vele mennek mindig, ők is ugyanebben a cipőben járnak, szegediek, és ott dolgoznak, tehát ők is adnak bele az üzemanyagba.
Egy ideig vonattal járt tesóm, de arra sokat kell várni meg lassú, meg míg odaér az állomásra, azt nem lehetett bírni, azonkívül felesége, gyereke is van, nem telhet az egész napja utazással, mert akkor mikor látja őket.
"A taxi, áruszállító az megint inkább "céges" autó."
Dehogy céges, taxisok magánvállalkozók vagy ezalatt futnak, ha megszüntetik az autót lekerül a sárga rendszám és nem figyelsz oda sosem tudod meg hogy ez taxi volt.
Meg lehet venni egy ilyen sokat futott autót, de arra érdemes figyelni hogy ezt a sok kilométert városban vagy autópályán tette bele, mert az nem mindegy.
Van aki két naponta jár Németországba, képzelheted ő mennyit pakol bele pár év alatt. De ez még mindig jobb mintha ennyit a városban poroszkált volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!