Mit jelent az egy hirdetésben hogy egy autó amerikai modell?
Azt jelenti, hogy az amerikai piacra készült. Lehet, hogy ott is gyártották, de lehet, hogy egyébként európai, csak az ottani NHTSA-normáknak felel meg. Vagyis másak a lámpák (ha még nem cserélték őket európaira), mérföldben és fahrenheitben mér minden műszer, illetve a zaj- és károsanyag-kibocsátási normákból is az ottaniakat teljesíti az autó. De van úgy, hogy más a futómű hangolása (ott a lágyabb rugózást szeretik), másak a beltéri anyagok (nem probléma a kopogós műanyag) vagy egyéb apróságokban különböznek az európai modellektől.
Néha reklámfogásként szokták használni az ilyet az amerikai eredetű, de európai piacra készült autókhoz is. Például az egyébként teljesen EU-kompatibilis, mindenben itteni szabványnak megfelelő Camarot vagy Corvette-et is amerikai modellként hirdetik, holott elég sok apróságban tér el attól, amit ott árulnak ugyanezen a néven.
Amerikai piacra készült,de nem feltétlenül Amerikában.
Nekem volt egyszer egy Amerikai piacra készült,de Japánban gyártott Toyota Celicám.Fos színű volt a műszer fal és az autó színe is (ez volt akkor a divatos szín az amcsiknál)nem volt jobb oldali visszapillantó tükőr gyárilag és klímás volt,ami akkoriban igen ritka volt a celicákban(80 évek vége),de amerikában szinte csak klímával lehettett bármit is eladni.
A színe miatt nem is tudtam eladni,inkább elcseréltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!