Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi kell a korlátlan motoros...

Mi kell a korlátlan motoros jogosítványhoz?

Figyelt kérdés

Eddig azt hittem hogy 18 év, elmegyek megcsinálom és kész de kicsit utána néztem és most már nem egyértelmű.

1. ha van más "vezetési gyakorlatom" akkor 18 évesen lehet?

2. ha nincs más "vezetési gyakorlatom" akkor 21 évesen?

előre is kösz

2012. ápr. 6. 14:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Ami a háborúhoz: pénz, pénz, pénz...

De visszatérve a kérdésre: ha letetted 16 évesen az A1-et, akkor van két év gyakorlatod 18 éves korodra, így mehetsz korlátlant csinálni. A gyakorlatba az M kategória nem számít bele, csak a "rendes" motorkategóriák.

21 éves kortól csinálhatod előképzettség nélkül, ezelőtt csak akkor, ha van két éved motoron. Autó szintén nem számít ebben, illetve annyiban, hogy akkor nem fog kezdő vezetői engedélynek minősülni a motorjogsid, így a jogsi kézhezvétele után (amint megvan a két év az első vezetői engedélyed megszerzésétől, ez lehet pl. az autó) vihetsz utast.

Ha 21 évesen ez az első megszerzett kategóriád (előtte semmid sem volt), akkor két évig kezdőnek számítasz, utast nem vihetsz.

2012. ápr. 6. 14:12
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi sokat segített. Még annyi ah 21 évesen megcsinálom de 2 évig még nincs motorom akkor ha lesz akkor rögtön vihetek utast?
2012. ápr. 6. 15:30
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mert a rendőr csak a dátumot tudja megnézni, azt nem tudja ellenőrizni hogy tényleg motoroztál-e.

Viszont jó ha van tapasztalatod egyedül mielőtt bárkit magad mögé ültetsz. Te vezetsz, te viszed a másikat és neked kell rá vigyáznod. Nehéz ezt úgy, hogyha magadra sem tudsz még megfelelően.

De legtöbben nem szokták/szoktuk tudni megállni, hogy jogsi van, motorkerékpár meg nincs. Az előző napfényes hétvégére nem sikerült összerakni a motoromat. Majd megőrültem hogy én még éppen a kuplungot rakom össze, közben pedig hallom hogy a többiek húzzák kint az úton.. :D

2012. ápr. 6. 15:46
 4/4 A kérdező kommentje:
thx
2012. ápr. 6. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!