Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vásároltam egy 1. 0-s Suzukit,...

Vásároltam egy 1. 0-s Suzukit, ami kigyulladt. Szavatossság, garancia?

Figyelt kérdés
március elején történt az adásvétel egy autókereskedés tulajdonában volt az autó. Elmentem vele 1000 km-t, és a kábelköteg kigyulladt az autóban. Gyakorlatilag ami az utastásrben van egészen a motroháztetőig ki kelett cserélni. Nem kevés pénzért megcsinálták. Azt mondták a szervízbe, hogy a hibát az okozta, hogy a hátsó rendszámtáblavilágításnál volt zárlat, és a 15A-s biztosítk helyett 30 A volt, emiatt a zárlatra nem oldott ki és leégett a vezetőszálról a szigetelés.... A PTK ír arról, hogy szavatossági igény léphet fel a kereskedővel szemben.... Mivel fél év még nem telt el, neki kell bizonyítani, hogy a hibát én okoztam... Tudf erről valaki valamit?
2012. ápr. 5. 10:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Nem látok esélyt a kártérítésre. De szerintem a jogi topikban tedd fel a kérdést.
2012. ápr. 5. 11:01
 2/21 anonim ***** válasza:
Nehéz lenne bebizonyítani hogy a 30A-es biztosítékot ki és mikor tette bele.
2012. ápr. 5. 11:03
 3/21 anonim ***** válasza:
A hátsó rendszámtábla-világítás amúgy működött?
2012. ápr. 5. 11:15
 4/21 A kérdező kommentje:
Találtam egy linket : [link] ezen azt látom, hogy A Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény 305-307 paragrafusok) szerint a használt autókra (is) kötelező szavatosság... szerintetek?
2012. ápr. 5. 11:24
 5/21 anonim ***** válasza:
Van gari a ptk szerint.Kérdezz egy jogászt.
2012. ápr. 5. 11:46
 6/21 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem lehet tenni valamit , kérdezz egy jogászt.Ezért nem szabad Suzukit venni.Nem a semmiért mondjuk hogy nem biztonságos , nem csak a kasztnira értjük.
2012. ápr. 5. 11:51
 7/21 anonim ***** válasza:
Dokumentálva van a helyreállítás, vannak feljegyzések arról hogy nem megfelelő biztosíték volt a helyén? Mikor volt utoljára műszakiztatva? Ha az autószerelőid hajlandóak tanúskodni akkor valószínűleg tudsz kártérítési igénnyel élni, de ha bizonyámban volt a kereskedőnél az autó akkor nehéz dolgod lesz.
2012. ápr. 5. 12:12
 8/21 anonim ***** válasza:
Hidd el, hogy ebből semmi nem lesz. Szerinted tehet róla a kereskedő? Tudott róla, hogy milyen biztosíték van az autóban? Marhára nem.
2012. ápr. 5. 12:23
 9/21 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindenkinek, már igazságügyi szakértőhöz fordultam, aki remélhetőleg még jobban tisztába teszi a kérdést. Az autókereskedő szerintem hajlandó a tanuskodásra, szakértői véleményt már kértem tőle, meg is kaptam. Engem nem érdekel az, hogy autókereskedő tehet-e róla vagy sem, fizessen az ő tulajdona volt a kocsi. Egyébként miért én tehetek róla, hogy 43000Ft-os károm lett?? Hajlandó vagyok elmenni a legvégsőkig is mivel szarba se néznek mint vásárlót.....
2012. ápr. 5. 12:55
 10/21 anonim ***** válasza:

43000Ft-ért képes vagy bírósággal, stb-vel szórakozni???

Más autóban 1 porlasztó kerül annyiba, mégsem basztatják érte a kereskedőt. Szerintem nyugodj bele, hogy ez történt.

2012. ápr. 5. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!