Mi a menete most 2012-ben egy használtautó behozatalnak külföldről?
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogyan is megy ez mostanság?Saját részre,nem alkatrészként szeretnék behozni 1 autót és itt forgalomba helyezni.Tehát ha le tudná valakí írni,milyen folyamatokat kell végigcsinálnom azután,hogy kint megtaláltam a megfelelő autót?Milyen adásvételi kell,milyen biztosítás,hogyan kell vámrendszámot kérni,mert igazából 1-2 hónappal később szeretném kifizetni a regadóját.
Köszi előre is!
Bandesz: Felesleges németországban a nevére iratnia az autót, ha ide haza szeretné foralomba helyezni. Ha rendelkezik német lakcímmel, ott a nevére irathatja az autót és használhatja itthon német rendszámmal. Arra készüljön fel, hogy a német kötelező biztosítás árai töbszöröse a magyar biztosítások áraihoz képest.
A többi kérdezőnek írnám, hogy az autó megvásárlása után, nincs további elintéznivalójuk, azt az eladó majd bejelenti, hogy külföldi személy vette meg az autót. (kétnyelvű adásvételi alapján) Továbbiakban majd a magyar hatóság fog eljárni, szakzsargonnal "honosítják" az autót. Természetesen lábon való szállításnál, hivatalosan export rendszám kiváltása szükséges (olyan mint nálunk a Z rendszám) mivel eredeti rendszámán az adásvételt követően megszűnt a biztosítás. Ritkán szokták kiváltani, ha jól tudom 100euro körül van ennek az ára. Én személy szerint erdeti, vagy P rendszámmal szoktam hazahozni.
Sz.B.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!