Az f1 váltóhoz kell kuplung?
Forma 1 es-hez?
Nem kell! Mindent az elektronika intéz mihelyt a kormányon lévő váltófület meghúzza a pilóta. Fizikailag nincs is kuplungpedál az autóban. (hely sincs rá)..
Az előzővel nem érek egyet..
Mi értelme lenne a kuplungnak egy versenyautóban?
Minden tized másodpercet ki kel használnia a pilótának, nem érem a logikát se üresbe gurul vagy mi? Minek a kuplung?? kormányon van kuplung mód és annyi oda elég bőven.
A rallyautókban se használnak kuplungot csak lökdösik föl meg le a váltót szinte a-80as évek óta és az lényegesen primitívebb technológia az F1-nél. (Bár ott van kuplung is de nem igazán használják) Az F1 es autókban meg mennyi a lábtér?? 30cm sokat mondok... középen meg a kormányoszlop. hová tenne be meg minek bárki is még egy pedált. Én autókiállításon ültem F1 es autóban abba csak 2 pedál volt bal láb jobb láb és ennyi alig fértem el benne a 65 kilómmal..
Itt leírja, hogy van kuplung.
Azt kérdi asrác kell e F1 be kuplungot taposni váltáskor. Erre a válasz hogy nem.. Nem azt mondom hogy nincs kuplungmű az autóban. Annak nyilván lenni kell.
Nekem 50 éves motoron volt olyan hogy mechanikusan volt megoldva a kuplungolás váltáskor hogy még csak be se kelljen húzni a kart. Akkor versenyautóban minek a kuplungpedál? csúsztatott kuplungol a piros lámpánál vagy a parkolásnál? vagy minek?? Szerintem amelyik versenyautóba van kuplung abba se igazán használják ha meg van oldva gyorsabb módival elektronikával a váltó. Több idő betaposni kiengedni mint áttolni a kart és csinálja a dolgát az elektronika..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!