Emelkedőn felfele tolatni hogy kell hogy jó legyen?
Gyakorlott vezetőnek mondanám magam, bár még csak 4 éve van jogsim. Itthon mélygarázsunk van, elég meredek lejáróval. Amikor megkaptam a jogsit, a szüleim megtiltották hogy az autóval leálljak vagy kiálljak a garázsból, mert hogy keskeny a garázs, meg közben kormányozni is kell mert nem szögegyenesen kell lemenni a garázsba. Szerintem nagy butaságot csináltak azzal hogy még a próbálkozás lehetőségét is megtiltották tőlem, eleve lebutítottak ilyen szempontból. Mert már magam is elhiszem hogy nem menne, csak azért mert ők tiltják.
Egyébként anya se áll se le, se ki a garázsból, és ezért gondolták hogyha neki nem megy akkor biztos nekem se menne, és ezért megtiltották.
Múltkor mikor hazajöttem a kocsival, nem volt itthon senki, és amolyan "titokban" leálltam a garázsba, figyeltem nagyon, nem volt egyszerü, de megtudtam csinálni minden gond nélkül.
Most nagyon kéne a kocsi, de senki nincs itthon, bátyám nem veszi fel a telefont hogy mikor jön haza mert kikéne állni a kocsival. Arra gondoltam hogy megpróbálok kiállni én, de fenntartásaim vannak.
Hogy csináljam, mire figyeljek igazán? Gondolom nyomni kell a gázt mint "állat" hogy ne guruljon vissza a kocsi. Ha hirtelen megggurul és egyből behúzom a kéziféket, bajt csinálok? Segítsetek!
22L
Úgy kell mint egy kézifékes elindulás előre, csak hátrafele.
Tényleg nagy hülyeséget csináltak, nekem már jogsi előtt mikor hazaértünk odaadták a kocsit hogy akkor tolassak be, mert elég nagy szakaszon kell, és jó ha az ember gyakorolja az ilyesmit. Mert ha mondjuk apud ott ült volna melletted és kezeli a kéziféket meg figyel akkor nem lenne gond.
Köszönöm a válaszokat és a bíztató szavakat! Már tiszta ideg vagyok de akkoris megpróbálom, csak azt vártam hogy jöjjenek válaszok! :) Nah megyek! És megírom mit sikerült alkotnom! Félek hogy meghúzom a kocsit de megpróbálok nagyon nagyon óvatos lenni és figyelni!
nah mentem majd jövök :)
Na itt vagyok! KÉPZELJÉTEK SIKERÜLT!!!!! :D elhárítottam minden akadályt, labdát, lapátot a betonról mindenhonnan elraktam, kutyákat is hátrazártam nehogy baleset történjen, beültem, vettem egy nagy levegőt :) használtam a visszapillantó tükröket is meg forogtam is hátrafele, a jobb oldal necces volt, pár centi híján épphogy nem ért hozzá a garázskapuhoz, aztán amikor éreztem hogy emelkedik a két hátsó kerék, akkor éreztem hogy visszamegy a kocsi ha nem nyomom neki a gázt, úgyhogy egyetlen lendületből felmentem a lejáró tetejére, ahol már vízszintesen állt a kocsi. Bal oldalról fél méterre volt tőlem a szőlő, olyan furcsán álltam meg, de akkor már tudtam korrigálni.
Lefőttem mint a kávé, sután ugyan, de sikerült!! :D nagyon szépen köszönöm nektek a bíztatást és a segítséget!! :)
Hát ez tényleg egy GYIK-team volt!! :) Köszönöm mégegyszer, bizony kellettek a tanácsaitok meg a bíztató szavak!! :)
Mostmár végre mehetek dolgomra, nem kell tesómat megvárnom!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!