Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy kínai robogóm, Berúgom...

Timeja86 kérdése:

Van egy kínai robogóm, Berúgom megyek vele 2-4 km-t és menet közben leáll, kicsit mintha érdekesebb hangra váltana és mintha kifogyna a benzin és gurulok. Párszor megrúgom a és beindul,100 m és ugyanaz. Ha kicsit lehül megint kb 2 km megy. Mi a baj?

Figyelt kérdés

a karburátort szétszedtem, nem volt koszos, normálisnak tűnt minden; át volt dugattyúzva, gyűrűzve.

Mentem vele kb 50 km-t, nem egyhuzamban, egy részét földúton.

(akksi nincs benne)

2012. márc. 30. 21:42
1 2 3
 21/28 anonim válasza:

Jó, akkor még egyszer szétszedem a karbit, és átnézem, meg az úszókát is, de mintha úgy rémlene, hogy nem zárt levegős, vagyis csak könnyű műanyag, fekete kör alakú.

Holnap vagy a jövő héten szedem szét, mert most jön az ünnep, és legalább kicsit kipihenem magam, nem kapok agyvérzést a robogó miatt :)

Mikor meleg és döglene már be, mintha kicsit olyan csikorgó, másféle hangja is lenne, vagy lehet csak én képzelődöm, viszont szorulni nem szorul a dugattyú, mert utána egyből könnyen rúgható.

Na jó, köszi, a legjobbakat

2012. ápr. 6. 16:03
 22/28 anonim válasza:

Na megoldódott a probléma :) Remélem legalábbis, h egy időre

Sikerült kérnem egy karburátort az ismerősömtől, h eldőljön mi a gáz, és eldőlt, azzal ment normálisan. Akkor gondoltam tegnap, h még egyszer szétszedem a karbit és átfuvogattam, összeraktam, de már este volt, az előbb próbáltam ki és úgy tűnik, h jó, mentem vele pár kört, és amúgy már leállt volna. Igazad volt, tényleg a karbi :)

Már csak arra vagyok kíváncsi, h hidegen h fog gyúlni :) Szerintem elég nehezen. Ez ellen mit tehetek??

Kértem kölcsön egy akksit, de az önindító meg sem mukkan, lehet azzal könnyebben gyúlna, ha működne

Üdv

2012. ápr. 12. 18:03
 23/28 anonim ***** válasza:

Hidegben önindítóval csak két három rugás után próbáld beindítani,meg hosszú állás után is.

Ahhoz hogy könnyebben beinduljon állítsál egy picit magasabb alapjáratot(azt a csavart ami a dugattyú mozgását akadályozzza a karbiban)

a levegőnek a beálllítása pedig tökik betekered majd 3-4 teljes fordulatal kitekered 3,5 fordulat a gyári beállítás általában.

Akkor lehetett az is a gond hogy valami apróságot rosszul szereltél össze benne(ilyen velem is előfordult) :)

A lényeg örülünk hogy sikerült :)

Üdv!

2012. ápr. 13. 07:11
 24/28 anonim válasza:

Hát én is örülök, h megy, végre, nem akarom elkiabálni :)

Akksi nincs benne, de próbáltam vele és nem reagált az indítóra, valami gáz van valahol.

2012. ápr. 14. 09:38
 25/28 anonim ***** válasza:
Ha a mechanikus problémákon túljutsz, végigolvasva a tüneteket, nekem tipikus kondenzátor, vagy autókon trafó jelenség ugrik be. Autón és motoron is jelentkezett ilyen melegedős-leállós hiba, kondenzátor, vagy trafócserével megoldódott. Talán hibakutatás irányának hasznos lehet. Gondolom a mai motorokon máshogyan van megoldva az elektronika, lehet hogy valamelyik szuperkütyü műveli ezt.
2012. ápr. 20. 08:12
 26/28 intrepid ***** válasza:
Nézd meg ezt, lehet hogy az okozza, hogy a tanksapka levegőzőnyílása eldugult. Kevés benzin elfogy, nem kap levegőt, nem folyik tovább, leáll a motor. Állsz kicsit, levegő beszivárog, elindul. Levegő elfogy, leáll....
2012. máj. 9. 18:39
 27/28 anonim válasza:

Köszönöm a válaszokat

Már megy a motor, csak amikor hűvösebb az idő akkor reggel nehezen gyúl rúgásra (akksi nincs benne), a szabályozót pedig ilyenkor tökig betekerem, és akkor is. Amikor kánikula van akkor sokkal könnyebben begyúl, érdekes :)

Mit tehetek, h könnyebben gyúljon ??

2012. máj. 10. 22:34
 28/28 anonim ***** válasza:

Ami tehetsz hogy hidegben könyebben induljon a moci:

1:indítás elött rárúgsz 2-3mat

2:Gyertyát cseréld benne,gyertyapipából páravédőset vegyél

3:A gyújtáson lehet hackelni olyan cuccal hogy erősebb legyen az íved,ilyet az mzclub honlaphján találsz vagy a szocimotorok.hu oldalon .

Esetleg még az olajjal is variálhatsz .

2012. máj. 12. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!