Van egy kínai robogóm, Berúgom megyek vele 2-4 km-t és menet közben leáll, kicsit mintha érdekesebb hangra váltana és mintha kifogyna a benzin és gurulok. Párszor megrúgom a és beindul,100 m és ugyanaz. Ha kicsit lehül megint kb 2 km megy. Mi a baj?
a karburátort szétszedtem, nem volt koszos, normálisnak tűnt minden; át volt dugattyúzva, gyűrűzve.
Mentem vele kb 50 km-t, nem egyhuzamban, egy részét földúton.
(akksi nincs benne)
Jó, akkor még egyszer szétszedem a karbit, és átnézem, meg az úszókát is, de mintha úgy rémlene, hogy nem zárt levegős, vagyis csak könnyű műanyag, fekete kör alakú.
Holnap vagy a jövő héten szedem szét, mert most jön az ünnep, és legalább kicsit kipihenem magam, nem kapok agyvérzést a robogó miatt :)
Mikor meleg és döglene már be, mintha kicsit olyan csikorgó, másféle hangja is lenne, vagy lehet csak én képzelődöm, viszont szorulni nem szorul a dugattyú, mert utána egyből könnyen rúgható.
Na jó, köszi, a legjobbakat
Na megoldódott a probléma :) Remélem legalábbis, h egy időre
Sikerült kérnem egy karburátort az ismerősömtől, h eldőljön mi a gáz, és eldőlt, azzal ment normálisan. Akkor gondoltam tegnap, h még egyszer szétszedem a karbit és átfuvogattam, összeraktam, de már este volt, az előbb próbáltam ki és úgy tűnik, h jó, mentem vele pár kört, és amúgy már leállt volna. Igazad volt, tényleg a karbi :)
Már csak arra vagyok kíváncsi, h hidegen h fog gyúlni :) Szerintem elég nehezen. Ez ellen mit tehetek??
Kértem kölcsön egy akksit, de az önindító meg sem mukkan, lehet azzal könnyebben gyúlna, ha működne
Üdv
Hidegben önindítóval csak két három rugás után próbáld beindítani,meg hosszú állás után is.
Ahhoz hogy könnyebben beinduljon állítsál egy picit magasabb alapjáratot(azt a csavart ami a dugattyú mozgását akadályozzza a karbiban)
a levegőnek a beálllítása pedig tökik betekered majd 3-4 teljes fordulatal kitekered 3,5 fordulat a gyári beállítás általában.
Akkor lehetett az is a gond hogy valami apróságot rosszul szereltél össze benne(ilyen velem is előfordult) :)
A lényeg örülünk hogy sikerült :)
Üdv!
Hát én is örülök, h megy, végre, nem akarom elkiabálni :)
Akksi nincs benne, de próbáltam vele és nem reagált az indítóra, valami gáz van valahol.
Köszönöm a válaszokat
Már megy a motor, csak amikor hűvösebb az idő akkor reggel nehezen gyúl rúgásra (akksi nincs benne), a szabályozót pedig ilyenkor tökig betekerem, és akkor is. Amikor kánikula van akkor sokkal könnyebben begyúl, érdekes :)
Mit tehetek, h könnyebben gyúljon ??
Ami tehetsz hogy hidegben könyebben induljon a moci:
1:indítás elött rárúgsz 2-3mat
2:Gyertyát cseréld benne,gyertyapipából páravédőset vegyél
3:A gyújtáson lehet hackelni olyan cuccal hogy erősebb legyen az íved,ilyet az mzclub honlaphján találsz vagy a szocimotorok.hu oldalon .
Esetleg még az olajjal is variálhatsz .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!