Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda octavia tapasztalat,...

Skoda octavia tapasztalat, vélemény?

Figyelt kérdés
1.4 mpi-ről lenne szó 44kw (60LE) akinek van,volt ilyen autója az válaszolhatna, mijen a menetteljesítménye, az 1.4-es motornak, fogyasztás... köszi a válaszokat
2012. márc. 26. 17:14
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Borzasztó kicsi abba a nagy kasztniba az 1.4-es! A váltó az egész jó. Az 1-es, 2-es nagyon rövidre van véve, hogy ne tűnjön annyira lomhának a forgalomban, de csodát azzal sem produkáltak.

Lomha na, nem megyek sehova csak tötymörög. Nincs mit szépíteni!

Maga a kocsi jó, de másik motorral válaszd.

2012. márc. 26. 17:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az a kis 1.4-es motor fűnyíróba is kevés. Mivel nagyon gyenge ezért agyon kell pörgetni, hogy vigye a nagy kasztnit. (nyugodtan számolhatsz 10L-es átlaggal)

Inkább TDI motorral vedd. 6-6,5literrel eljrákál és mégis képes rendesen megmozgatni azt a nagy autót!!

Összeségében az octavia egy nagyon jó autó amivel nem szokott gond lenni.

2012. márc. 26. 17:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Vagy 1.6-os benzinessel, de az 1.4-es tényleg kicsi hozzá. Dieselt is választhatsz, én azokat annyira nem szeretem, de kinek mi...
2012. márc. 26. 19:12
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, 1.6osból elég a nyugodt tempóhoz a 55kw-os vagy az erőssebb 74kw? család mostani autója 55kw, ez nekem bőven elég lenne, 1.4esből is van 55kw-os, esetleg az a motor?
2012. márc. 26. 19:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Apumnak 1.4 van.

Igen, kell pörgetni, mert elég lomha.

Azért lehet vele közlekedni.

A fogyasztása városban 5l körül

Országúton 2 személlyel 4.5-re is levihető ha figyelsz.

ez körülbelül 80-90 km/h-val.

Az tény hogy az autó nem száguldozásra van, nincs benne rengeteg erő, elég lomhán tolja magát előzésnél.

Autópályán 140 körül fogyaszt 7,8l-t.

Lepadlózva 170 körül megy.

Az 1.6osokat nem ismerem, az árakat sem, de ha városba kell egy nagydarab(tényleg nagy, kényelmes, jól pakolható) , elfogadható fogyaszású, és jó minőségű autó, ami nem egy erőgép, de azért ha nagyon akarod lehet vele menni, akkor ez neked való.

(Szerintem a fogyasztásra nagyon érzékeny, városban figyelni kell és akkor összejön a kis fogyi. Fater elég nyugodtan vezet, viszont én kicsit dinamikusabban, nagyobb kocsihoz vagyok szokva aminek ha odanyomod akkor megindul és nem tötymörög, na ezzel lehet nagyon felvinni a kis skoda fogyasztását...)

2012. márc. 26. 19:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha nem állandóan 170-el akarsz közlekedni akkor bőven az 1,6-os motorból a 55kw!:)

Csak ezt a 1,4-est ne! (nagyon gyenge)

2012. márc. 27. 10:02
 7/8 A kérdező kommentje:
5. válaszoló:: 1.4 60LE vagy pedig 75LE van az apudnak? aki vezette már ezt a kocsit az milyen más autóhoz tudná hasonlítani?
2012. márc. 29. 17:37
 8/8 anonim ***** válasza:

60lovas.

Mihez lehet hasonlítani?

Még nem nagyon mentem hasonló teljesítményű autókkal, a 2,5ös ford transitom fullra megpakolva kicsit erősebb:)

Ja de megvan, 1,3-as audi 80as is hasonlóan megy...

A lényeg, hogyha családi autónak szeretnél ilyet akkor nagyon jó választás a skoda, mert tényleg elegáns autó, jó nagy, kényelmes.

Viszont engem rohadtul idegesít benne, hogy pörgetni kell, hogy normálisan lehessen tartani vele a többi autó tempóját egy lámpától való elindulásnál.

Ha már mozgásban van az autó, és nem vagy egy száguldozós típus akkor egész elviselhető.

Ha 4 felnőtt beleül akkor eléggé erőtlen az autó.

2012. márc. 30. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!