Milyen kocsit ajánlanátok?
Sziasztok! Most döntöttem úgy,hogy veszek végre egy autót .Az lenne a kérdésem,hogy mik a tipikus női autók és miket ajánlanátok? Én a Peugeotok között nézegettem pl egy 206-ost.Ár az igenis fontos,használtan kívánom venni és 1,5 nél nem szánok rá többet.Előre is köszönöm :)
18/L
Igen ezek a 206 osok jók , de nézhetsz Clio-t , ezek megbizhatóak , de mitsubishi colt is jó, esetleg A - Merci. Mindegyik jó , kis fentarthatóság , olcsó kölcségek. (persze ha jó állapotú)
Innen már te döntesz , melyik jó , melyikkel szimpatizálsz:)
Alapszabály hogy ha 1,5 milliód van autóra akkor max. 1,2-ért vegyél kocsit. Ez él akármilyen autót is szeretnél. Vétel előtt vidd el egy állapotfelmérésre, így kizárod hogy zsákbamcsakát vegyél. Kerüld a tuning meg csilivili buherált járgányokat, törekedj a gyári állapotra. Akkora a használtautópiac hogy egy idő után biztos sikerül majd a "tökéletes" autót kifogni. Ha első autó akkor egy gyengébb motor is jó lesz, sőt talán érdemesebb is egy ilyet keresni, hogy bele tudj tanulni a forgalomba. Ilyesmiket nézegess:
Citroen C2: [link]
Ford Fiesta: [link]
Peugeot 206: [link]
Opel Corsa: [link]
Fiat Punto: [link]
Honda Civic: [link]
Elég jól ismerem az itt felsorolt kiskategóriás autókat, és én a Yarist ajánlom.
Nagyon könnyű vezetni, nincs 3,7 méter hosszú, szóval bárhova beállhatsz vele. Belül tele van zsebekkel, rekeszekkel, lehet bele pakolászni. A fent említetteknél tágasabb is. 1,3-as benzinmotorral jól megy és 5-6 literrel eljárkálsz városban, az ezressel meg még kevesebbet eszik. 1,3 millió körül már kapsz szép állapotút. Kevés törődést igényel, megbízható.
És eléggé japán párti vagyok, azzal biztos nem lesz gond a motor/váltóval és pörögnek mint az állat.
Szerintem japán, vagy német autóban gondolkozz.
Ilyen francia meg olasz förmedvényeket is vehetsz, majd megbánod.
206nak pl olyan a váltója mint a ladákba, olyan messze van a fokozat hogy egy szerpentinen ahol váltogatni kell rendes elfárad a kezed.
A Ladákban jobb váltó van, mint sok nyugatiba, már megbocsáss!
A Yarisnak nem látom értelmét, mert akkor már százezrekkel olcsóbban, egy ugyanolyan tudású, semmivel sem rosszabb minőségű swift.
Kérdező!
Az első saját autót körültekintően válassz. Hogy hosszú évekig szívesen emlékezz vissza rá!
Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot akkor az elsődleges szempont autóvásárlásnál a KLÍMA megléte legyen! Nyaranta átlag +38 fokban, öngyilkosság nélküle autót venni...
A francia autókkal nincs jó tapasztalatom ezért én mindenképp a Vw polo, Vw Lupo, Opel Corsa vonalon indulnék el...
Ja, ha megvetted az autót akkor véletlenül se márkaszervizbe vidd! Rabló banda az összes + mindent tripla áron számolnak fel!
Édesapád, párod biztosan tud ajánlani valami megbízható maszek szerelőt aki elvégzi az ilyenkor szokásos dolgokat de nem kapsz agyvérzést amikor benyögi a végösszeget!
:)
Használt autó vásárlását követően FELTÉTLENÜL el kell végezni a következő szervizmunkákat:
*Motorolaj+ olajszűrő csere
(Mobil 1 vagy Castrol olajat ajánlok. 10-15 000km-ként csere!)
* Üzemanyagszűrő + levegőszűrő + pollenszűrő csere
( Mannfilter vagy Kencht szűrőt ajánlok. Minden 2. olajcsere alkalmával ezek is cserések!)
* Ezenfelül minden frissen vásárolt használt autón érdemes kifertőtleníteni és feltöltetni az autó klímáját! Ezt bármelyik autóklímás megcsinálja.
A klímafertőtlenítésről itt olvashatsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!