Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » MI az autófényezés menete?

MI az autófényezés menete?

Figyelt kérdés
ugy értem hogy milyen sorrendben és mit szoktak felvinni a karoszériára ha azt átakarják fényezni és netán korrodált néhány helyen?érdeklödés képen kérdem.
2012. márc. 17. 19:15
 1/6 anonim ***** válasza:

1. lecsiszolják mattra, hogy jól tapadjon a festék/alapozó

2. ahol korrodált nagyon, ott jobban lecsiszolják és kiheggesztik. népautóknál csak egyszerűen kicserélik egy jobb állapotúra az adott elemet

3. az egyenletlenségeket gittel kenik le, majd újból lecsiszolják szép simára

4. papírral kimaszkolják, ahol nem szeretnél festéket

5. alapozó ráfújása

6. színre fújás több rétegben

7. lakkozás

2012. márc. 17. 20:41
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ.még az érdekelne hogy ha új elemet hegesztenek bele akkor elsőnek ugye koroziógátló alapozóval lássák el és utánna gitt és végűl a szorógitt megy rá?
2012. márc. 18. 12:35
 3/6 anonim ***** válasza:
akkor előtte megcsiszolod,lezsírtalanítod,gitteled,csiszolod,szórógitt, flekizés majd fújás.
2012. márc. 19. 23:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Az első valószínűleg nem autófényező. :)))
2012. márc. 28. 20:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Miért? Csak a szórógittet hagyta ki,meg a flekizést...... :D
2012. márc. 28. 22:53
 6/6 anonim válasza:
sziasztok.nekem olyan kérdésem lenne hogy miután a színt ráfújtam akkor még vízbe kell csiszolnom vagy mehet rá a lakk (száradás után) vagy még kell húzni vízbe csiszolással mondjuk 2000 es papirral?vagy megtapad a lakk?nem akarom hogy le dobja mint kigyó a bőrét
2012. máj. 19. 18:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!