Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvásárlás előtt állunk....

Autóvásárlás előtt állunk. Melyik lenne a legjobb? Dízel vagy benzines?

Figyelt kérdés
Tehát:Honda Accord,Mazda 6,Toyota Avensis Ford Mondeo.Kombi kellene,olyan 2OOO köbcentiméter körül.Évjárat olyan 2oo6-2OO7.Melyik lenne szerintetek ideális választás minden szempontból:megbízhatóság,fenntartás,fogyasztás stb.?Köszi előre is a válaszokat és jó autózást mindenkinek.
2012. márc. 16. 20:34
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
23:14.Köszi a választ,nagyon tetszik a Mondeo,ezért is "loptam" be a japánok közé :) Tágas,szép,erős.Egy picit félek a megbízhatóság terén.Az a km, amit írtam,hogy évente megteszünk,az a minimum.Nem szeretnénk úton maradni.Jelenleg egy japán gyártmányú autónk van(Nissan),nagyon megbízható,soha nem hagyott úton,csak sajnos nem kombi.S lóerőkben sem gazdag.De írásod reményeket adott,egy picit komolyabban utánaérdeklődünk a Fordocskának....Köszi a választ.
2012. márc. 16. 23:48
 22/47 anonim ***** válasza:
Amikor én vettem a mondeot,nagyából ugyanezek a feltételekkel kerestem kocsit.Nagyon sokat bujtam a teszteket,fórumokat,szervizeket.MONDEO,Mazda 6 és az Avensis közt vaciláltam.Mindegyiknek megvan az elönye,hátránya.A megbizhatóság terén meg mind egykutya.Nagyon tetszett az Avensis is.Az olyan luxusautó érzetet adott,de az én céljaimra a legmegfelelőbb a Mondeo.
2012. márc. 17. 00:11
 23/47 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező:

Függetlenül attól, hogy engem nem izgat milyen autót veszel, de:

Miért gondolod a gázt "gányolásnak"?

Egyrészről gyk. bármelyik márkaszervíz beszerel neked gázt és vannak náluk is sokkal profibb erre szakosodott szervízek, akár hengerenkénti gázbefecskendező rendszerekkel. A józsi bácsi sufnitunning LPG gázon már kb. 10 éve túl vagyunk

Másrészt nem értem, hogy attól, hogy valaki jól keres mért ne járhatna gázzal? Én inkább elnyaralom azt a 4-500e forintot amit meg lehet spórolni évente gázon, minthogy egóból járjak benzinnel.

Harmadrészt vannak gyári CNG (cseppfolyós földgáz) autók (nyugaton egyre gyakoribbak, mert hihetetlen olcsó és környezetbarát!). Pl. ez:

[link]

Ez a kocsi szerintem amúgy tök jó :)

2012. márc. 17. 07:39
 24/47 anonim ***** válasza:
19%
hagyd már...ő okos hisz végzettsége van ...
2012. márc. 17. 09:19
 25/47 A kérdező kommentje:
Igen,végzettségem van és ennek megfelelően jól keresek,még ha annyira is fáj ez egyeseknek... :)) 71%-os:tudnál egy hozzávetőleges árat mondani,hogy mennyi is ennek a gázrendszernek a beszerelése?Csak azért,mert mostani autóm is 1 éve van meg és már cserélem le.Nálam max. 2 évet ül egy autó,nem hiszem,hogy annyira kifizetődő lenne..A másik,hogy minden országban lehet gázt tankolni,minden kútnál?Sokat utazok Európában,keleten is.
2012. márc. 17. 10:28
 26/47 A kérdező kommentje:
09:19-nek.Nem jó,ha ilyen irigy vagy.Főleg nem az általam felsorolt autókra..Még ha szándékomban állt volna egy Porsche,Lamborghini vásárlása..De így??Ezekre irigykedsz te és arra,hogy benzint vagy gázolajat tudok tankolni?Nem irigylem a helyzeted egy cseppet sem....
2012. márc. 17. 10:38
 27/47 anonim ***** válasza:

Nézd nyugaton szinte minden utamon találtam gond nélkül kutat (igazából keresni sem kellett nagyon).

Itthon kb. a kutak 20%-ánál van autógáz, ami ha azt nézzük nem kevés. Nekem pesten pl. 5 km-es körzetben 3 kúton is tudok tankolni gázt.

Ha normális gázszettbe ruházol be akkor a tartállyal, az engedélyeztetéssel és a munkadíjjal (meg természetesen a gázszettel) 250 körül ki lehet jönni (ha hengerenkénti injektoros az autó - ha karburátoros akkor kb. a feléből).

Normális szervízben pedig a gázszetter jár 2 év vagy 100.000 km teljeskörű garancia.

Ha azt nézed, hogy egy átlag benzines autó 7L-t eszik vegyesbe 100km-en (vagyis 435ft-os átlagárral számolva ez durván 3000 ft / 100 km) az gázzal 8,5-9et fog. Legyünk szigorúak, 9L gáz ára pedig 9 * 224 ft jelenleg, ami durván 2000 ft / 100 km.

Tehát nagyjából egy ezrest spórolsz / 100 km.

Vagyis ha 250.000 Ft-ért szereltettél be gázszettet akkor 25.000 km-en jön vissza az ára a dolognak és utána 10 ft-ot spórolsz km-enként.

Az elején azt írtad évi 30.000-et mész és 2 évig van nálad egy autó az 60K km. 25e alatt térül meg az átalakítás, vagyis 45.000 x 10 ft = 450.000 Ft-ot sprólsz meg 2 év alatt.

Nem különösebben szoktam más pénztárcája után érdeklődni, sőt, örülök is neki ha van még olyan, akinek havi 19e forint nem is pénz, de én arra szoktam gondolni, hogy ennyi lóvéból már kijön egy luxusnyaralás vagy egy kellemes egy hét Egyiptomban 2 főnek.

Persze továbbra is azt veszel amit jónak látsz :)

2012. márc. 17. 10:40
 28/47 anonim ***** válasza:

Illetve azt se felejtsd el, hogy egy beépített gázszett értéknövekedést jelent az autónak mikor el akarod adni!

Nézd csak meg milyen kevés gázos autót árulnak mostanság (nem véletlen nem akarják őket eladni...) és mennyivel könnyebb őket eladni normális áron, mint egy tök ugyan olyan benzinest.

2012. márc. 17. 10:44
 29/47 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.Még egy kérdés:veszít az erejéből a motor,ha gáz az üzemanyag?
2012. márc. 17. 10:44
 30/47 anonim ***** válasza:
Nekem mondjuk "csak" 79LE az autó, tehát nem egy Ferrari de annál nem éreztem semmit.
2012. márc. 17. 10:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!