14 éves vagyok, nemsokára 15, és szeretnék egy robogót venni magamnak, de anyám megnézte neten hogy mennyibe is kerülnek ezek a vizsgák stb. és azt mondta hogy minek költsek rá ennyit+motorra, hogyha 2 év múlva úgy is jogsit fogok szerezni, mert a mocit úgy is megunom. Most mit csináljak , minden vágyam az volt hogy repeszthessek a mocimmal, erre meg benyögi nekem hogy várd meg a jogsit mert azt úgy is megunod!? elvileg a b kategóriás jogsi arról szól h kocsi+ segédmotor , de apám meg most mondja h nemsokára megváltoztatják meg stb... most mit válasszak, várjak megint 2 évet mire lehet hogy meglesz a jogsim, vagy engedjem a fülem mellett anyám szavait és vegyem meg magamnak a motor jogsit + a motort!?
Én is így voltam vele. Imádtam motorozni stb...., de ma már csak akkor ülök motorra amikor alkalmam van rá! (Pl. hoznak simsont hülyülni stb)
Ja igen 2 év és autójogosítvány. Megkapod hozzá az 50 ccm-es motort (segédmotorkerékpár) is, és kb. 20.000 Ft-ért megtudod szerezni a 125-öst! ;)
Üdv.
2012. márc. 14. 17:21
2/9 anonim válasza:
Jogosítvány, motor, bukósisak, biztosítás, benzin. Ezeket mind meg tudod venni alig 15 évesen? Ha igen, és nagyon szeretnél motorozni, akkor hajrá!
2012. márc. 14. 17:23
3/9 anonim válasza:
ugyan már alig eszik nekem a diákbérlet árából megvolt a tankolás, és mindenhova azzal jártam
3 év alatt sok víz lefolyik a Dunán, én azért a rongyos 20 kilóért amit akkor kiadtam érte simán megérte, mint várni a buszra.
2012. márc. 14. 17:33
4/9 anonim válasza:
Én is úgy döntöttem anno,megvárom amíg letehetem az autóra a jogsit.. Nem mentem segédmotorra..
2012. márc. 14. 18:42
5/9 anonim válasza:
Én is ebben a helyzetben voltam, de én inkább leraktam 14 évesen az m-es jogsit és motoroztam 2 nyáron keresztül ami nagy élmény volt:D, főleg a többiekkel. Én saját pénzből vettem a motort is meg a jogsit is, de te tudod ha nem bírod ki akkor valahogy próbáld meg meggyőzni anyukád...:D Én nem bírtam kivárni, de mára már megvan a b-s jogsi is és egyáltalán nem bántam meg. :D
2012. márc. 14. 18:59
6/9 A kérdező kommentje:
Az most más kérdés hogy meg tudom e venni vagy nem, szerintem. Amúgy nemsokára ballagás, van egy kis lé a számlámon is, + elmegyek faterral dolgozni, szerintem ha nagyszülőktől is csak pénzt kérek szülinapra, húsvétkor lerohanom fél falut meglesz a jogsi is, és a moci is, persze előbb a jogsi és utána a mocit :D a benzin mellékes szerintem, ha viszonylag jó fogyasztásúakat nézünk 5 L eszik 100 kilcsin, nekem meg max 2 kilóméterre kell elmennem faluban! :D úgyhogy meglátom mi lesz még, összegyűlik e annyi vagy nem. Köszönöm mindenkinek ^^
2012. márc. 14. 21:22
7/9 anonim válasza:
kisfaluba jó a simson is, jogsi nem kell hozzá. xD
2012. márc. 16. 17:21
8/9 anonim válasza:
Hát, figyelj... Engem eddig még csak a sárga simsonommal igazoltattak, amivel 80 kilométert mentem egész életemben, a robogómban kb 3000 kilométer van, és még egyszer sem igazoltattak.
Megkérdeztem a rendőrt miért állított meg, azt mondta szúrópróba, mert az ilyen gépekkel, mint a simson babetta és hasonlók gyakran mászkálnak jogsi nélküli gyerekek.
2012. márc. 17. 09:41
9/9 anonim válasza:
"5 L eszik 100 kilcsin"
Öt litert a 125 köbcentis kétüteműek esznek meg úgy, hogy 140-el hajtod őket 8ezres fordulaton.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!