Nektek a régi vagy újabb autók jönnek be?
Azért a korrózióvédelem sokat fejlődött amióta év autója lett a Fiat 124... Én is veteránpárti vagyok, öreg motor van is itthon, de a mindennapokban nagy kényelmet jelentenek az automatizált dolgok.
Persze elromolhat, de mi nem?
Az előírt karbantartások mellett minden jármű működhet megfelelően. Annyi hogy egy modern kocsiban mondjuk 200e km alatt elkopik egy ellenálláspálya vagy egy jeladó amit csak cserével lehet ellensúlyozni, de ugyanennyi km alatt azért a régi kocsikban is meg kell küzdeni a bowdenek nyúlásával, a karburátor lerakódásaival stb.
Javítani persze egyszerűbb a régieket, de az újakat sem lehetetlen. Csak komolyabb felkészültséget kíván.
Másik összevetés, hogy mennyit érnek a biztonsági berendezések. Egy ABS rendszer lehet komoly és drága hibaforrás, de ha megmenti egyszer az életedet akkor más megvilágításba kerül a téma.
Az en kedvencem (lany letemre) a Dodge Challenger.
A regi (70es) verziok jol neznek ki, meg minden, de eletveszelyesek. Se legzsak, se normalis biztonsagi ov, se abs, se fejtamla stb. Nem kell teleelktronikazva legyen, de az alapveto biztonsagi dolgok legyenek benne. Ezert bar imadom a 70es evek autoit, megsem egy eletbiztositas egy ilyen. Viszont mikor a Dodge kijott az uj Challengerrel, akkor nagyon megorultem, mert a uj megtartotta a regi format, a muscle car feeling ugyanugy megvan, viszont tudod, hogy a kocsi x meteren belul (csuszas nelkul) megall illetve ha borulsz, akkor kinyilik vagy 5 legzsak korulotted es nagyobb esellyel eled tul a balesetet.
A mindenkori kedvenc a 67-es Pontiac Firebird. Barcsak letezne meg a gyar is kihoznanak egy a formahoz hu de modern verziot ebbol a kocsibol, tutti, hogy eladnam a lelkem hogy vegyek egyet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!