Mi nyikoroghat a keréknél?
Figyelt kérdés
Mikor lassan megyek vele, nyikorgó hang hallatszik. Nem folyamatosan,főleg ha egyenetlen az út,vagy padkára állok fel akkor hallani. Sőt néha fékezéskor is,mikor megáll nullára az autó. Ha megrángatom,hol hallom,hol nem. Mi lehet a hiba?2012. márc. 11. 12:37
1/6 anonim válasza:
Elkoptak a szilentek, cserések.
2/6 A kérdező kommentje:
Értem. Pedig tavaly volt az autó műszakin,úgy emlékszem cserélték. Köszönöm.
2012. márc. 11. 12:54
3/6 pagan válasza:
féktárcsa és a betét súrlódnak így nyikoroghat,vagy bekerült valami nem odaillő a kettő közé
4/6 anonim válasza:
Féktárcsa nyikorog.
Mi annyit csináltunk hogy levettük a kereket és a a fékbetétek alá(a fékmunkahengerekhez) raktunk egy pici olajat és meg is oldódott a probléma.
5/6 anonim válasza:
Nem a féktárcsa lesz a leírás alapján , valószínűleg a talpas szilentje adta meg magát (vagy esetleg egy másik, vagy akár több is), tipikusan annak a tüneteit írta le a kérdező.
Ha idegen test szorult volna a fékbetét és a tárcsa közé az vagy csak fékezéskor adna hangot, vagy állandóan. Illetve nyomot hagyna a tárcsán is.
Olajat meg ne használjunk már a fékrendszernél, ha nyikorog is a fékbetét a nyeregben használj zsírt, az nem fog összevissza folyni. Vagy esetleg pucold ki ha cseréled, az is csodákra képes ha kiszeded belőle az ezer éves dzsuvát.
6/6 A kérdező kommentje:
Igen,olyasmi lehet. Nem a fék,mert inkább olyan a hangja mint a hintaszéknek mikor dülöngélsz vele. :) Most voltam kint,ha áll a kocsi,kiszállok,nyomkodom az elejét,akkor is hallom. Ezért nincs köze a fékhez. Majd megnézetem. Köszi mindenkinek a segítséget! Az a lényeg,nem veszélyes.
2012. márc. 11. 20:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!