Opel astra f 1,7-esem. Nem akar beindulni csak kattan valami a indító motornál. Mi lehet a baja?
most is az indítómotor a baja,
de ezt te is tudod....
"Egy ismerősőm azt mondja, hogy simán megszorult a motor és zsírozzam meg."
Akkor is szét kell szedned! Ha csak szénkefét (bronzkefét) cseréltél perselyeket nem, akkor kicsi az esélye, hogy megszorult! Ha megszorul az önindító, akkor többszöri próbálkozásnál leszívja az akksit, de meglátszik indításkor is, mert a túlfogyasztás miatt pl. a műszerfal is elhalványul amikor próbálkozol.
Ha viszont csak kattan, de szinte nem is fogyaszt (pl. bekapcsolt lámpák nem halványulnak el) akkor nem is kap feszültséget az indítómotor, és eshetsz neki a behúzótekercsnek!
Nekem a Ladámon volt két éve pontosan ugyan ez a tünet, ami csak véletlenszerűen jött elő. Hol indult rendesen, hol meg csak kattant.
Szerencsére a Ladán még van kurblis kézi indítási lehetőség is. Így ilyenkor így indítottam. A gyújtást ráadtam, kurblit be, rántottam rajta egy fél fordulatot és már járt is a motor. De látnotok kellett volna azokat a megdöbbent arcokat, akik ezt látták! :)))
A lényeg, hogy nem akarta vele itthon barkácsolni, elvittem szervizbe. Ott sem szórakoztak vele, önindító cserével orvosolták a problémát. (Mondjuk 34 évenként talán belefér...)
Szombaton aláfeküdtem és kikaptam az indítómotor hátulját. Az egészet nem tudtam kiszedni mert be van rohadva a tartócsavar. Szétszedtem, megtisztítottam, agyig nyomtam hőálló gépzsírral, visszaszereltem és pöcc-röff.
Köszönöm mindenki segítségét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!