Simson S50, gyakran kimegy a hátsó helyzetjelző izzóm, ugye nagy fordulaton elég erős a fénye, lehet valami ellenállást sorba kötni, vagy feszültségszabályzót?
S50 az lendkerékmágneses ugye?
Ha igen akkor az előttem írókra ne halhass ugyanis ott nincs fesz szabályozó.
Elméletileg a feszültségnek nem kéne nagyon felmenni a magas fordulatszámtól. Szóval ott a világító tehercsekkel lehet valami gond.
(ha mégis van fesz szabályozó akkor meg rám ne hallgass. Késő van már nekem :D)
Az S50 gyárilag 6 Voltos. Feszültségszabályzó nincs, így nem is lehet hibás.
A legolcsóbb megoldás a 12V-s izzó. Alapjáraton éppen csak parázslani fog, cserébe nem fog kiégni. Én a 3. kiégett 6V-s izzó után untam meg és tettem bele 12V-ost. Azután nem volt gond.
Akkor az nem eredeti, gyárilag külső trafó sem volt. :)
A nagyobb teljesítményű izzó is beadhatja a kulcsot a túl magas feszültségről, nem beszélve arról, hogy pl. egy hátsó helyzetjelzőnek adott teljesítményűnek illik lenni, lehetőleg kisebbnek a féknél.
Akkor maradj annál a korábbi ötletnél, hogy 24 V-s izzó kerül bele. Ha mégis sorba kötött ellenállással küzdenél, akkor a soros kapcsolás alaptörvényeivel nagyjából számold ki, aztán szerezz be valami közelit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!