Kis példányszámban gyártott, ritka autó (Avantime, C6, Thesis) mennyire értékőrző?
Tegyük fel, megveszem az eleve ritka kocsit, óvatosan használom 8-10 évig. Elképzelhető, hogy a ritkasága miatt megtartja az árát, ritkaság v youngtimer lesz belőle?
Cadillac BLS: 7356 példány (svéd gyártású)
Citroen C6: 20 000 példány
Lancia Thesis: 16 000 db
Renault Avantime: 8500 db
Saab 9-2X: 10 346 db (Impreza-alapú)
Opel GT (2007-2009): 7519 db (USA-gyártású)
Már nem gyártják egyiket sem.
Most nem a márka a lényeg, hanem hogy pusztán a ritkasága miatt mekkora érték lesz-e egy ilyen autó mondjuk 2020-ban, ha vigyáznak rá.
Érdemes most venni ezért ilyeneket?
Vagy ha nem ezekből, akkor miből lesznek a jövő veteránautói?
Ezek az autók kb. szerintem olyanok lesznek, mint most egy trabant vagy egy wartburg - sose lesznek olyan értékesek, mint egy "valódi" oldtimer.
Egy 15-20 év múlva egy most pár éve ferrari biztos értékes lesz. Egy Citroen C6 szinte biztos, hogy nem.
Inkább kb. 100 éves korukban fognak nagyon sokat érni, amikor már biztosan más kaptafán fog mozogni az autógyártás.
Ezek az autók inkább olyanok lesznek, mint ma mondjuk a régi cápa bmw, a jóöreg 124-es Merci és kb. sohasem elkopó Opel Astra F. Szóval jó autók lesznek, ha pénzszűkében vagy, de messze nem álomautók.
Ha megnézed, akkor az avantime ára már kúszik felfele!
Szerintem az tényleg egy future classic lesz. A lancia-ban nem bízom, de az is lehetséges, viszont szerintem a Citroën C6-ot , ha szinte gyári állapotban megőrzöl és a garázsban tartod szinte, hogy kicsi legyen a futása, akkor 20 év múlva érhet nagyon sokat is... mint ahogy ma a régi citroen ds. Az opel GT is megtöbbszörözheti idővel az árát akár, mert alig van belőle és különlegesen néz ki, viszont van egy ugyanilyen saturn modell és abból szerintem több készült, így már annyira nem vonzó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!