Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson motoromnál miért törik...

Szabó Gy kérdése:

Simson motoromnál miért törik el a hajtórúd alsó görgője?

Figyelt kérdés
Nyáron kaptam egy blokkot,melynek az volt a hibája,hogy a főtengely csapágyakat és a hajtórúd görgőjét ki kellett cserélni.Vettem egy vadonat újat,beszereltem,rendesen bejárattam,majd egy 4hónap után ez kb 2500Km az alsó tűgörgő eltört és az alsó csapszeg is megrágodott.Ezt kijavíttattam.Széthúzták új görgő új hajtórúd.3 hét után megint eltört az alsó görgő és most a főtengelycsapágy is tönkre ment.Miért töri el?
2012. febr. 19. 20:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Milyen az a blokk S50, vagy S51?

Van rendesen kenése? A hajtókar alján megvan a kivágás amin keresztül a kenőanyag bejut a görgőhöz?

Az S50-nek kényszerolajzású a főtegely csapágya, de figyelni kell, hogy szereléskor ne tömődjenek el az olaj járatok.

2012. febr. 19. 21:45
 2/5 A kérdező kommentje:

S51-es

Így belegondolva mindkét esetben kis sebességnél történt a dolog.Először álló helyzetből,lámpánál másodjára körforgalomból kijövet 2-esbe odahuztam neki.Éreztem a motor mozgásán,hogy nem igazán tetszik neki,hogy meglóduljon.Szokatlan,erőltetett hangot adott ki,mely kilóméterek után felerősödött,de addigra már megtörtént a baj.Jó minóségű Castrol olajat használok a blokkba és a keverékbe is.

Egyébként miben különbözik az 50-es az 51-estől?

Nem a külsőre gondolok.

2012. febr. 20. 06:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Az S51-es váltóolajának semmi köze a főtngelyhez, mert annál a csapágyak és tűgörgők kenése teljes mértékben a benzinbe kevert olaj feladata. Az S50-esnél a főtengelycsapágyakat a váltóolaj keni két csatornán keresztül.

A járatós motorokba legalább 1:33-as keveréket raktunk régen, hogy legyen kenése/öblítése rendesen amíg bejáródik.

2012. febr. 20. 21:17
 4/5 anonim válasza:
A főtengely ki van centrálva?
2012. márc. 1. 18:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Az első törésnél vadonat újat raktam bele.Gondolom gyárilag ezeket jól rakják össze,de nem biztos.Nem lett kimérve,eszembe sem jutott ilyesmi.A javításnál szakember csinálta.Ezzel foglalkozik.Itt már szerelő rakta össze.
2012. márc. 2. 07:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!