Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire megbízható a Fiat...

Mennyire megbízható a Fiat 1697ccm diesel motorja?

Figyelt kérdés
Vannak tapasztalatok? Mennyire gyorsan kopnak? Kb mennyit lehet vele menni, ha rendesen cserélik az olajat, vizet? Köszönöm

2012. febr. 18. 15:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Évjárat? A vizet meg nem nagyon szokás cserélni, nem teafőző. :D
2012. febr. 18. 15:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát azt is ajánlott 2 évente cserélni, ha nemtudtad:) Évjárat ha jól tudom 1988-1992. Ezekben használták: Tipo, Uno, Fiorino
2012. febr. 18. 15:39
 3/10 A kérdező kommentje:
Ja nem, 1994-ig volt. 149B4.000 motorkód
2012. febr. 18. 15:40
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha rendesen karban vannak tartva, kopó alkatrészek cserélve vannak, és nincs szétgyilkolva elmennek 5-600ezer km-t is megbontás nélkül, de minimum 400at. Viszont mivel elég régi, kérdéses hogy milyen állapotban vannak mára, illetve mennyi van bennük és milyen az előéletük. A vizes témával nem szeretnék offolni, de ha normális hűtőfolyadékkal van feltöltve, és megfelelő a fagyáspontja akkor nem szoktunk hozzányúlni, csak ha bonjuk a hűtésrendszert is.
2012. febr. 18. 15:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen flash, ez egy általános válasz volt a kérdésre, ezekre énis gondoltam. Sajnos nem ilyen egyszerű az élet. Bár, ha van tapasztalatod pont ennél a motortípusnál, akkor elfogadom:)
2012. febr. 18. 15:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyszer húztunk szét egyet, állítólag 200E km volt benne, szerintem 300környékén volt, melósautónak volt használva, sehol nem volt veszélyesen kopott,sőt ,abszolút jó állapotban volt, a kiszerelt alkatrészek azóta is működnek másik gépben. Vezetni nem vezettem, nekem sem volt ilyenem, ennyit tudtam segíteni. :)
2012. febr. 18. 16:16
 7/10 A kérdező kommentje:

[link]

Akkor lehet hogy már volt törve és azért ilyen olcsó? Esztétikailag elfogadható, bár mintha a motorháztető elől kicsit csálén állna (ebből következtetek törésre). Én nem tudom ellenőrizni az előéletét most, de ha komolyabban érdekelne, megnézném. Gondolom jópár kilométer lehet benne. Egyelőre csak nézelődöm, mert van benzinesem ugyanilyen tipusból, de ezt eléggé megbízhatatlannak érzem. Elég egy kis elektromos probléma és már 10 liter felett fogyaszt és még csak nem is veszi észre az ember. Egyszer 6 lityó, másszor 12.. teljesen változó. A dízelest ennél sokkal kiszámíthatóbbnak gondolom.

2012. febr. 18. 16:46
 8/10 anonim ***** válasza:
" Én nem tudom ellenőrizni az előéletét most, de ha komolyabban érdekelne, megnézném. " 23 évre visszamenőleg? Ne haragudj, de minek? Ha megy és nincs porrárohadva, akkor jó ennyiért és öröm bódottá. Ezek közül az összes ugyanolyan lutri akár benzines akár dízel(nem azért mert fiat, hanem mert 20 fölött van).
2012. febr. 18. 17:08
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen tudom sajnos. Nem úgy értettem, csak hogy esetleg volt e nagyobb balesete. Nem arra gondolok, hogy egy kicsit meghorpadt a eleje vagy ilyesmi.
2012. febr. 18. 17:16
 10/10 gomzoli ***** válasza:

" Alsó középkategória: Fiat TIPO (1988-1996)

Pozitív: Kedvező vételár, jellemzően kis fogyasztás, már az 1,4 ereje is elég. Jó elnyelőképességű, kényelmes rugózás. Jobb minőség, megbízhatóság és ütközésbiztonság a modellfrissítés után.

Negatív: Zajos motorok, indirekt kormányzás, lötyögős váltó, részben megszokást igénylő kezelőszervek. Gyenge, zajos és problémás 1.7D, nem fogyasztanak többet az erős, de mára nagyrészt széthajtott TD-k. Gyatra kidolgozás. "

2012. febr. 25. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!