Drága az üzemanyag, bla-bla mégsem népszerűek a 4-5 literes fogyasztású dízel kisautók. Érti ezt vki?
De megint áttértünk benzin-dízel vitába, pedig nem ez lett volna a kérdésem igazából.
Különben is értsük már meg végre, hogy a benzin csak a fűnyírókba való!:)
Visszatérve a kérdésre, a legárérzékenyebb szegmensben a Swift és társaik a leggyakoribbak, ott nem nagyon telik dízelre váltásra.
Egy két kategóriával feljebb azért igen csak hódítanak a VW dízelei ( Golf IIItól felfelé ). Még egy árkategóriáva feljebb pedig már ott vannak a HDI/TDCI/PDTDI-k. Valószínűsítem, hogy ezekből jóval több fogy manapság, mint benzinesből.
Ezzel a nem kell újat venni dolog ellen , csak az az egy kifogásom lenne, hogy ha nem lennék "rászorulva" itthon nem vennék semmilyen használt autót.
A 30k km-es szervízintervallumot nem igazán értem. Olajcserével nem várnék 30 000km-t, új autónál más meg nem nagyon fordul elő az első 100 000nél (megfelő gazdánál).
ha sikerül türelmesen végigolvasni, akkor végképp nem értem, hogy nemelyik ember minek vesz autót...örökké a fogyasztás, meg spórolás...vagy autózom, vagy teszek az egészre...még nem jutott eszembe megnézni hol olcsób a benzin....ráadásul automatával járok... hallani ahogy szürcsöli a drááága benyát...megyis mint a szél...
volt nekem is kisautóm..még ma is megrémülök, hogy nem féltem benne?
meg kell keresni a benzinrevalót...ennyi.
(anyám jól van, köszöni)
A válasz az emberek alapvető természetével, mentalitásával magyarázható.
Igazából egy személygépkocsi arra való, hogy 1-5 ember A pontból B pontba eljusson, könnyebben és gyorsabban, mint gyalog, vagy más közlekedési eszközzel. Ennyi. Erre minden autó képes.
Ennek az eszköznek (autó) megválaszthatjuk a tulajdonságait. Az igazán fontos ezek közül nekem személy szerint az, hogy alacsony legyen a vételára, a fenntartása, mindenekelőtt a fogyasztása. Ezek mindegyike a környezettudatosságot szolgálja. Ezért van 1996-os gyártmányú, 1100 ccm-es, 5 liter alatti fogyasztású Ford Fiestám. Az autóm többi tulajdonsága (teljesítmény, kényelem, kinézet, stb.) nekem elégséges, megfelelő. Egy négyfős családnak is elégséges lenne, tehát az ország lakosságának nagy részének.
Az emberek legnagyobb részének viszont nem ilyen a mentalitása. A jármű státusszimbólum. Mutatja, hogy a tulaj büszke ember, jól él, ügyes, uralkodó típus. Ez a fő szempont. Nem kocsikázhat csak úgy akármivel. Minél erősebb, nagyobb gép kell. A környezetvédelem, a takarékosság nem számít. Ezek mellékes dolgok. Sőt, még akár jövedelmének döntő részét is feláldozza az új, csilli-villi csodáért. Dehát mindegy, ilyen az ember alapvető természete. Az enyém hálistennek nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!