Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Drága az üzemanyag, bla-bla...

Drága az üzemanyag, bla-bla mégsem népszerűek a 4-5 literes fogyasztású dízel kisautók. Érti ezt vki?

Figyelt kérdés
Mindig csak ilyen hülyeségeket mondanak az emberek, hogy "leteszem az autót" és társai, meg bkv-vel járok dolgozni, mert a 10 literes fogyasztású autóval mégis drága. Alig-alig hallani, hogy valaki kisebb fogyasztásúra cserélné az autóját! Pedig ha egy 10 literes fogyasztású benzinest lecserélnél egy 5 literes dízelre, rögtön felére csökkennének az üzemanyagköltségeid. Vagy ez nem pálya? Csak a "leteszem az autót"? Vagy BMW vagy gyalog, átmenet nincs?
2012. febr. 12. 14:34
1 2 3 4 5 6
 31/57 A kérdező kommentje:
Hidd el, hogy egy Corsa szintű autónál akármit csinálsz 2 literrel többet fog enni bármelyik benzines. Amellett, hogy az 1.4-es 90-100Le körüli benzines sem nyújt olyan menetdinamikát normál használati körülmények között (azaz ha nem szabályzásig forgatod) mint a 75 lovas dízel. Biztosításilag is magasabb kategóriába esik. Az 1.2 benzinről meg ne beszéljünk, mert az egy siralomház. Lóerőben ugyanannyi, mint az 1.3 dízel, de egy lapon sem szabad emlegetni őket.
2012. febr. 13. 21:37
 32/57 A kérdező kommentje:

De megint áttértünk benzin-dízel vitába, pedig nem ez lett volna a kérdésem igazából.

Különben is értsük már meg végre, hogy a benzin csak a fűnyírókba való!:)

2012. febr. 13. 21:40
 33/57 anonim ***** válasza:

Visszatérve a kérdésre, a legárérzékenyebb szegmensben a Swift és társaik a leggyakoribbak, ott nem nagyon telik dízelre váltásra.

Egy két kategóriával feljebb azért igen csak hódítanak a VW dízelei ( Golf IIItól felfelé ). Még egy árkategóriáva feljebb pedig már ott vannak a HDI/TDCI/PDTDI-k. Valószínűsítem, hogy ezekből jóval több fogy manapság, mint benzinesből.

2012. febr. 13. 22:07
 34/57 anonim ***** válasza:
Nem vagyok matek zseni, de megnéztem a Corsák aktuális listaárait. Az 1.3-as CDTI 3.820 ezerbe kerül, míg az 1.4 benzin 3.170 ezerbe. AZ 1.2-es 3.100-ba. A különbség 650 ezer ft az 1.4-es javára is. Ha a benzines 2 literrel többet fogyaszt, az pénzre fordítva 100 km-enként kb. 810 Ft spórolás a dízel javára. (Cserében rövidebb időközönként kell szervizbe hordani és lehet hallgatni a kerregést.) Akárhogy számolom, a dízel felára 80-85 ezer km alatt térül meg. Tehát hogy valami hasznot is hozzon, legalább 100 ezret kell vele menni. Egy olyan Corsa használónak,aki napi 20 km-t megy vele, nagyon megérheti a dízel... :-)
2012. febr. 13. 22:08
 35/57 A kérdező kommentje:
Nem kell újat venni... Rövidebb időközönként hordhatod szervizbe a dízelt? Az a 30e Km-es nevetséges csereperiódus neked olyan rövid? Sokan elfelejtik beleszámolni, hogy használtan is drágábban fogják eladni a végén. Szívesebben hallgatom a kerregést, mint a kávédaráló nyenyere hangját.
2012. febr. 13. 22:34
 36/57 anonim ***** válasza:

Ezzel a nem kell újat venni dolog ellen , csak az az egy kifogásom lenne, hogy ha nem lennék "rászorulva" itthon nem vennék semmilyen használt autót.

A 30k km-es szervízintervallumot nem igazán értem. Olajcserével nem várnék 30 000km-t, új autónál más meg nem nagyon fordul elő az első 100 000nél (megfelő gazdánál).

2012. febr. 13. 22:59
 37/57 A kérdező kommentje:
Csak a kérdező azt mondta, hogy a dízelnek rövidebbek a szervízintervallumai, azaz sűrűbben kell szervizbe vinni olajcserére nevetségesen drágán, hogy megmaradjon a garancia. Erre válaszoltam, hogy ez messze nem igaz, mert pont ugyanolyan sűrűn kell vinni hivatalosan. Amúgy minden normális ember lecseréli közben legalább egyszer otthon.
2012. febr. 14. 18:44
 38/57 anonim ***** válasza:

ha sikerül türelmesen végigolvasni, akkor végképp nem értem, hogy nemelyik ember minek vesz autót...örökké a fogyasztás, meg spórolás...vagy autózom, vagy teszek az egészre...még nem jutott eszembe megnézni hol olcsób a benzin....ráadásul automatával járok... hallani ahogy szürcsöli a drááága benyát...megyis mint a szél...

volt nekem is kisautóm..még ma is megrémülök, hogy nem féltem benne?

meg kell keresni a benzinrevalót...ennyi.

(anyám jól van, köszöni)

2012. febr. 16. 13:47
 39/57 A kérdező kommentje:
Jól van, szórd csak a pénzt, aztán ne sírj pár év múlva, ha már nem megy ilyen jól a sorod...:) Tudod más gondol a jövőre is. Én sem azért járok kisdízellel, mert nem tudnék 15 literes fogyasztású autót tankolni...tudok, csak NEM AKAROK!
2012. febr. 16. 14:49
 40/57 Mortimer1980 válasza:

A válasz az emberek alapvető természetével, mentalitásával magyarázható.

Igazából egy személygépkocsi arra való, hogy 1-5 ember A pontból B pontba eljusson, könnyebben és gyorsabban, mint gyalog, vagy más közlekedési eszközzel. Ennyi. Erre minden autó képes.

Ennek az eszköznek (autó) megválaszthatjuk a tulajdonságait. Az igazán fontos ezek közül nekem személy szerint az, hogy alacsony legyen a vételára, a fenntartása, mindenekelőtt a fogyasztása. Ezek mindegyike a környezettudatosságot szolgálja. Ezért van 1996-os gyártmányú, 1100 ccm-es, 5 liter alatti fogyasztású Ford Fiestám. Az autóm többi tulajdonsága (teljesítmény, kényelem, kinézet, stb.) nekem elégséges, megfelelő. Egy négyfős családnak is elégséges lenne, tehát az ország lakosságának nagy részének.

Az emberek legnagyobb részének viszont nem ilyen a mentalitása. A jármű státusszimbólum. Mutatja, hogy a tulaj büszke ember, jól él, ügyes, uralkodó típus. Ez a fő szempont. Nem kocsikázhat csak úgy akármivel. Minél erősebb, nagyobb gép kell. A környezetvédelem, a takarékosság nem számít. Ezek mellékes dolgok. Sőt, még akár jövedelmének döntő részét is feláldozza az új, csilli-villi csodáért. Dehát mindegy, ilyen az ember alapvető természete. Az enyém hálistennek nem.

2012. febr. 19. 09:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!