Ladába lehet turbót szerelni, különféle átalakítások nélkül?
Figyelt kérdés
2012. febr. 9. 16:59
1/9 anonim válasza:
Szerintem hagyd a fenébe. Motort ki, gázturbinát be, úgy zsírosabb lesz.
2/9 anonim válasza:
Nem lehet ! Az alap követelmény hogy egy turbós szívócsonkot kell beszerezned kifejezetten ladához! youtube-n nézegess videót ott a totalcaros vidit nézd :) . Vagy kompresszorban gondolkodj az nem termel annyi hőt
3/9 gomzoli válasza:
Kösd a tetejére. De lusta vagyok mégegyszer leírni a tanácsomat, amit már eltávolíttattál. Pedig az ilyenek csak tanulhatnának belőle...
4/9 anonim válasza:
Hát hogy a fenébe ne lehetne. Furot elöveszed, fursz 2 lyukat az üléstámlába majd két 150mmm-es csavarra felfogatod a turbot. És utánna elmondhatod mindenkinek, hogy hééé haver nekem tuuuuurbos ladám van.
Értelmetlen kérdésre, hogy vársz értelmes választ?!?!
5/9 anonim válasza:
Megint én leszek az egyetlen aki normális válaszokat tud adni? Az ilyen agyon iskolázott embereket nagyon csípem akik csak fikázzák az embert és a ladáját aztán mikor becsókolom vele a kis porschéját vagy bmw-t akkor meg kamillázik hogy a kis szar autója b.k menni... Na szóval a lényeg ismételten hogy szerezz egy kisebb turbót mondjuk unoét vagy valami turbós autójét a lényeg hogy ne valami 2000-es motorét. Aztán kell rá gyártatni egy szívó csonkot . Kelleni fog egy nagyobb benyitású vezérműtengely. Ha normál baron működteted a turbót tehát ilyen 0,4 és 1 közt akkor elhanyagolható a dugattyú hűtést külön bevinni a motorba ,ha viszont 1,5 feletti nyomást szeretnél akkor már kelleni fog de nézz be a zsiguli.hu honlapra a fórum témába ;)
6/9 anonim válasza:
Ez aztán normális válasz volt tényleg, kedves utolsó...
Eleve a ladák karburátorosak, és nemhiszem hogy gyárilag tudnának működni túlnyomás alatt. Orrán száján folyna a benzin szegény karbinak. Tehát kell turbós karbi vagy elektromos befecsk. rendszer.
Aztán utána hiába rakod rá a turbót, nem árt hozzáigazítani a befecskendezett benzinmennyiséget a levegőhöz képest, mert különben szétég a dugattyú. Egy bárt kötve hiszem hogy sokáig kibírná egy lada motor gyári állapotban.
7/9 anonim válasza:
Turbonak olajzás is kell. Általában a motor olajzása. szoval akkor már érdemes felújitott motorral kezdeni. turbohoz való olajjal. inkább ki kell hegyezni szivósra és csókolomoztok.
8/9 anonim válasza:
Nem értettetek azt hiszem... Mivel lada b.zi vagyok csak hogy tisztuljon a kép én is gondolkodtam a turbósításon! Rengeteg fórumot olvasva azt hiszem hogy többet olvastam róla mint itt bárki más és működés közben is láttam egyet kettőt és egyiknek sem volt dugattyú hűtése és befecskendező rendszere. természetesen aki akar szerelhet rá befecskendezőt nem mondtam hogy nem lehet. Viszont dugattyút mindenképpen turbós dugattyúra kell cserélni vagy bmw dugattyút kell bele tenni.Ezen kívül még a víztérnél is meg kell támasztani és más vezérmű tengely is kell bele. de ha a kérdező átolvassa a fórumokat ott ahol leírtam a honlap címen akkor rögtön fel világosodik. Na most igen a szívós dologról érdemes olvasgatni mitn azt az utolsó válaszoló írta mert láttam már 2000ccm-es lada motort befecskendezővel és fekvő weberekkel 6-előre sebességgel és brutálisan ment. Szóval el kell gondolkodni azon hogy melyik érné meg legjobban, mind élettartamról mint pedíg fogyasztás szempontjából. Nyilván ha elvinné havassy bátyóhoz és mondaná neki ebből csináljon turbós motort 2 hét mulva mehetne is érte miután kicsengette az árát és az biztosan nem fog széthullani :)
9/9 A kérdező kommentje:
aha értem. köszi a válaszokat. azt hittem nem ilyen költséges.
2012. febr. 15. 21:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!