Mit csináljak, hogy ne dermedjen bele a gázolaj a kocsimba? Bővebben lenn.
Mitshubishi Pajero 86-os évjárat, 2,5 TD. A gázolajszűrő 2 hónapja volt cserélve. Eddig nem is akadt gond, de most nagyon nagy hidegek jöttek, és nem tudok járni vele. Egy mozdulatra beindul, de kb 10 perc után elveszíti a fordulatszámot és leáll. Újraindítás után már csak fél perceket bír. Téli gázolaj van benne, plusz dermedésgátló adalék. A szerelő szerint víz van valahol a rendszerben, de most nem tudja vállalni. Hallottam olyat, hogy denaturált szeszt kell hozzáönteni, mert az bontja a vizet és el tud égni. Ez tényleg így van? Nem tesz kárt a motorban? Azt tudom, hogy a Pajero hengerfeje elég érzékeny. Olyan előfordulhat, hogy a gázolajszűrő alján összegyűlik a víz? Ha igen, és leveszem, hogyan kell utána légteleníteni?
Esetleg egyéb tippek?
Benn van az új szűrő, meg az adalék is. Kicsit nehéz volt újraindítani, csak harmadjára kapta el, akkor még leállt, de azóta szépen ketyeg.
Reggel majd kiderül, hogy működött-e a dolog.
Köszi a tanácsokat!
És az emberem rakta be a szűrőt, nekem csak a régit kellett leszednem :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!