Milyen sebességű ütközésnél nyílik ki a légzsák?
Na jó, még mindig nem lettem okosabb :(
Azért kérdeztem, mert a minap belerongyoltam egy előttem álló kocsiba (igaz nem túl nagy sebességgel), és nem nyílt légzsák.
Ekkor kezdtem azon morfondírozni, hogy mégis mekkora ütközésnél nyílt volna?!
A G érzékelőt bárhová be lehet szerelve. Magába a légzsákba is. Ezért nem találod :D
Olyasmi mint a nagy kijelzős telefonokban a képforgató.
(Lassulásra) azért nem nyílik el a légzsák mert ahhoz oly mértékű lassulás kell ami radikális. Úgymond ütésre nyílik.
Ezért van az ha beléd jönnek akkor is kinyílik vagy ha egy csúnyát koccansz. De ha lassú préssel zúznád a kocsit össze akkor nem nyílna ki mert nincs gravitációs tényező.
Ahol én dolgoztam ott rengeteg ilyen G szenzor ment át a kezem közt. Úgy néz ki mint egy mikrocsip az egész. Az autó motorvezérlő és abs vezérlő compjúterébe is szoktak ilyet integrálni. Tudjátok abba a féltéglányi dobozba amibe befutnak a széles csatlakozók.
Na arra ha ráversz egy hatalmasat kalapáccsal tuti elnyílik az összes légzsákod :D
Értitek már hogy működik a légzsák?
"egyhelyben álló autóra gondoltam észlény"
ha egy egy helyben álló autóba belerongyolnak az is elmozdul!
Amúgy én nem tudom, hogy mitől nyílik...
Sziasztok!
A légzsákot valóban egy olyan érzékelő nyitja, ami a G-erőt méri.
Álló autóban is kinyitja a légzsákot, ha abba beleütköznek, ha eléri az ütközés miatti gyorsulás (negatív lassulás) az érzékelő "ingerküszöbét". (de viszont a szenzor elektromos szerkezet, valószínűleg csak ráadott gyújtásnál működik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!