Ez mégis hogy történhetett meg?
Mellesleg:
SUZUKI SWIFT 1.3 GLX CD
Saját tömeg:1.050 kg
Teljesítmény:68 kW, 92 LE
Arány: 11,4 (vagyis 1 LE-re ennyi kg jut)
--------------------------
BMW 320 320d
Saját tömeg:1.375 kg
Teljesítmény:100 kW, 136 LE
Arány:10,11 (vagyis 1 LE-re ennyi kg jut)
Látszik hogy a BMW súly/LE aránya jobb, de azért nem mérföldekkel. Persze itt még bejátszik elég sokminden (nyomatékgörbe, stb) a pontos típusokat sem tudjuk, csak azt szerettem volna érzékeltetni hogy annyival azért nem jobb a bömös súly/LE aránya mint azt sokan gondolnák.
Nekem is egy touring e46 320d-m van.
Mivel normálisan cserélem benne az olajat + mindent megkap amit a motor igényel ezért még sose volt vele semmi bajom.
Néhány hete gond nélkül elvitt ausztriába és haza is hozott!
Egy 11 éves 233 000km-t futott autóról beszélek!
Abszolút a tulajdonostól függ, hogy egy autó jó vagy széthullik!!
Kérdező! Ha elfogadsz egy jótanácsot akkor minden 2-3. olajcsere alkalmával cseréled a kartergázszűrőt is.
Ha eltömődik akkor megszűnik a motor szellőzése és a tömítéseken fogja kinyomni az olajat a motor!
Itt egy nagyon jó szerelési útmutató a kartergázszűrőhöz.
"
Persze lehet hogy a Te autót 1,5 millát ér, de cserébe lesz vagy 9-12 éves, míg 1.5 millából kapsz egy 4-5 éves Suzukit, vagyis majdnem kétszer olyan fiatal."
Egy valamit tisztázzunk! S suzuki meg egy német prémium márka nem említhető egy lapon...
Kényelem, futómű, motor, megjelenés stb... Teljesen más a két autó.
A bmw 12 000 000ft újonnan a buzuki meg 3 200 000ft
Kérdező! Egyébként Mobil 1 NewLife 0w-40 olajat használok és gyönyörűen + halkan jár tőle a motor.
10 000km-ként cserélem.
Üzemanyagszűrőt+ levegőszűrőt pedig 20 000km-ként.
Ajánlom ezeket neked is!!
"Kényelem, futómű, motor, megjelenés stb... Teljesen más a két autó.
A bmw 12 000 000ft újonnan a buzuki meg 3 200 000ft" <
Meg az E46-ban annyi rendelhető extra volt ~10 éve, mint a 2011-es Suzuki Kizashiban ( kivéve a navit, úgy tudom a Kizashiban az nincs ), ami új áron 9,5+ millió :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!