Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az áthaladás sorrendje érdekel...

Az áthaladás sorrendje érdekelne a 70. ábrán?

Figyelt kérdés
[link]

2012. febr. 4. 19:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
67%
gyalogos ,te és az a !mivel főutvonal van ,de mind 2 gépjármű egy forma utvonalon van .elsőbség adás táblával igy egyenraguak ezt azt jellenti jobbkéz szabály szerint járnak el.
2012. febr. 4. 20:47
 12/22 anonim ***** válasza:
40%
Fogkefe mondja jól, én ezt megszoptam vizsgán! Főútra felhajtás az kanyrodás akkor is, ha irányváltással nem jár!
2012. febr. 4. 21:06
 13/22 anonim ***** válasza:
20%

ebben az esetben még ha én jönnék jobbrol főuton akkor is elsőbséget kénne adni a gyalogosnak kresz szerint ha szemből jönék és tovább menék a főutvonalon és gyalogos meg keresztezne..a tanulo kocsi jobb oldalán haladna át szembe akkor is neki lenne elsőbsége.

kis ivben nagy ivben kanyarodáskor elsőbsége van a gyalogosnak .

elsőbsége van gyalogos átkelönél ha féktávolságon kivul van .és ez veszélyhezet nélkul ennek bistositásának elengendőt tudok tenni.példa melletem balrol nem kellő sebeségel halad egy kocsi és meg állok gyalogos át megy és az telibe vágja...

kresz órán fogjátok tanulni.....

kresz fő szabálya mindent szabad amit nem tilos.

amit tilos nem szabad .

ha például hirtelen nem tudod választ kresz órán akkor jo tanács: mindig a leg hosszabat nyomd meg ,példa igen nem válasz igent nyomj

ha hosszu a szöveg akkor ne azt nyomd

példa kérdés:befordulhatsz ha gyalogost sem forgalomban részt vevőt nem veszélyezteted?

igen be fordulhatok simán.

igen befordulhatok, mert nem veszélyeztetem a másikat

sem a gyalogost !

a jo a második mert kresz mindig mindent hosszan magyaráz meg !igen-- nem akkor igen.

2012. febr. 4. 21:25
 14/22 anonim ***** válasza:

Te a Zil utéána a gyalogos.

Jobb kézre esel az A nak A gyalogosnak meg nincs zebrája ergó várjon míg elmész.

Amúgy jó kis fejtörő. :)

2012. febr. 5. 00:12
 15/22 anonim ***** válasza:
Erről, hogy a kanyarodó főútvonalra/ról egyenesen történő rá/lehajtás kanyarodásnak minősül-e vagy sem, linkeljen már valaki egy aktuális paragrafust. Csak hogy tényleg eldöntött legyen a kérdés. Ezen múlik a dolog ugye, és most már én is kíváncsi vagyok. :)
2012. febr. 5. 00:21
 16/22 anonim ***** válasza:
56%

Nincsen a gyalogosnak elsőbbsége. Miért lenne?

A szabály úgy szól, hogy ha a főútvonal kanyarodik, ÉS az autó is kanyarodik a főútvonal vonalvezetését követve, akkor ott ahova rákanyarodik ott a gyalognak elsőbbséget kell adnia. De a kormánykerékkel ábrázolt autó nem kanyarodik a főútvonallal együtt, egyenesen megy.

A kanyarodó főút esetében a gyalognak pedig azért kell elsőbbséget adni mert:

A jogalkotó abból indul ki, hogy a gyalogos "hülye" és nem ismeri a KRESZ-t, nem tudja mi a főútvonal, azt meg pláne nem hogy mit jelent a kanyarodó főútvonal. A jogalkotó a gyalogtól azt várja el, hogy nézzen el bal, jobb, bal irányba, és ha nem lát senki autót jönni, mehet. Igen, de ügye a jogalkotó azt nem tudja belefoglalni, hogy a gyalog ifgyeljen még a főútvonalon haladó autósokra is, ezért ezt a "terhet" inkább a főútvonalon kanyarodó autósokra teszi rá, mert az autós potnosan tudja hogy mi a főút, és mi az ha kanyarodik.

A kormánykerékkel ábrázolt autót a gyalognak a bal, jobb, bal körülnézéskor látnia kell, tehát nem lesz elsőbbsége a gyalognak, ugyanaz mintha minden táblát levennél a képről. A gyalog látja a közeledő autót, nem mehet.

A főútvonalra ráhajtás nem számít irányváltoztatásnak, csak az arról való lehajtás ha a főúvonal kanyarodik.

A másik ok ami miatt a kanyarodó főútvonalnál a gyalognak elsőbbséget kell adnia, hogy az az autós nem köteles indexelni, vagyis midnenféle jel nélkül "egyszer csak ott teremhet", amire a gyalogos esetleg nincsen felkészülve (miért is lenne).

A kormánykerekes autó tök egyenesen halad.

2012. febr. 5. 01:06
 17/22 anonim ***** válasza:
Akkor van a gyalogosnak elsőbbsége ha mi csináltunk kormányfordítást ha vonalzó szerinti egyenesen megyünk és nem KRESZ szerintin akkor nincs elsőbbsége a gyalogosnak csak ha tábla vagy zebra ad rá engedélyt. Ha a kép alapján az üres (jobb) oldalról "fordulnánk" be ami a KRESZ szerinti egyenes, mert az a főútvonal akkor lenne elsőbbsége a gyalogosnak. Így nincsen. Tehát Én, Zil, gyalog a sorend. MA tanultam és tesztet is csináltam. Tehát nem kérek a lepontozásokból!
2012. febr. 23. 22:16
 18/22 Bajer ***** válasza:
Marhajó! A 69. ábrán meg jobbra irányjelző, de egyenes továbbhaladás az A járműnek. B jármű megtévesztése. Ez nem olyan kereszteződés ahol kéne indexelni a főútról való letérésnél. Azt fel lehet ismerni, hogy az milyen. Ki rajzolta ezt az ábrát? Remélem nincs jogsija.
2012. nov. 16. 08:24
 19/22 anonim ***** válasza:
Bajer, szeritnem add vissza a jogsid. Vagy csak gondold át. Balra kanyarodó főútvonalat csak jobbra tudsz elhagyni (és ilyenkor két jobboldal van, a kormányfordítás nélküli továbbhaladás, meg a kormány jobbrafordításával való továbbhaladás). Tehát a kép jó.
2012. nov. 25. 21:47
 20/22 Bajer ***** válasza:
Utánam kommentelőnek: Részben igazad van, jól tudom, hogy a KRESZ szerint kötelező irányjelzőt használni ilyenkor, de azt is kimondja, hogy szabálysértést lehet elkövetni baleset megelőzés céljából. Márpedig a 69. ábrán megtéveszti a motorost és az meg is indul, ha lát 1 jobbra indexelő autót, persze az egyenesen halad tovább és ütköznek, úgyhogy nem kéne irányjelzőt használnia. Ha van jogsid, ilyen szitunál fokozottan figyelj.
2012. nov. 26. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!